Indigo frøformering – Lær hvordan du planter indigofrø

Innholdsfortegnelse:

Indigo frøformering – Lær hvordan du planter indigofrø
Indigo frøformering – Lær hvordan du planter indigofrø

Video: Indigo frøformering – Lær hvordan du planter indigofrø

Video: Indigo frøformering – Lær hvordan du planter indigofrø
Video: VLOG 17 - SÅNING AF TIDLIGE GULERØDDER 2024, April
Anonim

Indigoplanten har blitt brukt i tusenvis av år for å produsere den vakre fargen med samme navn. Bladene kan farge klut en rik blåaktig-lilla. Ekte indigo er Indigofera tinctoria, og den kan dyrkes med hell med frø for en vakker blomstrende busk eller for å gi deg blader for å lage et naturlig blått fargestoff.

Hvordan plante indigofrø

Indigo er medlem av belgfruktfamilien, så hvis du dyrker den i hagen din får du den ekstra fordelen av å tilføre mer nitrogen til jorda. Den buskete planten vil vokse opp til seks fot (2 m.) høy og produsere pene rosa til blå blomster. Om den vokser som årlig eller flerårig avhenger av klimaet. Den klarer seg best i sone 9 og varmere, men i kaldere klima vil den vokse som en ettårig.

Å dyrke indigo fra frø er ikke vanskelig, men det krever varme. Hvis du ikke er i et varmt klima, trenger du et drivhus; en varm, solrik vinduskarm; eller til og med en oppvarmet propagator for de beste resultatene.

Start spredningen av indigofrø ved å bløtlegge frøene i vann over natten. Plant frøene i individuelle potter, tre til fire tommer (7,5 til 10 cm.) på tvers. Røttene liker ikke å bli forstyrret, så start dem i større potter i stedet for brettbetyr at du ikke trenger å forstyrre dem så ofte.

Omplanter frøplantene en eller to ganger, til slutt med en 2,5-gallon (10 L.) potte for den endelige plantingen, med mindre de skal plantes direkte utendørs.

Pass på å gi dine voksende indigoplanter regelmessig fôring, siden de trenger en anstendig mengde gjødsel. De trenger også fuktighet, så spray dem regelmessig.

Når skal man så indigofrø

Så lenge du har tilstrekkelig varme til frøene, bør planting av indigofrø gjøres så tidlig i sesongen som mulig. Dette gir deg en lengre vekstsesong og tilstrekkelig tid til å utvikle blader hvis du vil lage fargestoff.

Så frøene når som helst mellom begynnelsen av februar og omtrent midten av april. Hvis du skal dyrke indigoen for fargestoff og du ønsker å holde planten i vekst som en flerårig plante, sørg for å høste bare halvparten av bladene per sesong.

Riktig tidspunkt for å høste indigo-blader er like før blomstens åpning.

Anbefalt: