Grosso lavendelpleie: tips for dyrking av grosso lavendelplanter

Innholdsfortegnelse:

Grosso lavendelpleie: tips for dyrking av grosso lavendelplanter
Grosso lavendelpleie: tips for dyrking av grosso lavendelplanter

Video: Grosso lavendelpleie: tips for dyrking av grosso lavendelplanter

Video: Grosso lavendelpleie: tips for dyrking av grosso lavendelplanter
Video: 【組曲】花譜×MONDO GROSSO # 128「わたしの声」 2024, Kan
Anonim

Ingenting gleder sansene helt som en masseplanting av lavendel – de fløyelsmyke toppene av lilla blomster satt mot sølvblått fint løvverk, de travle biene, sommerfuglene og kolibrimøllene som svirrer fra blomst til blomst, og den himmelske duften av de blomstene som kan fjerne alle dagens stressfaktorer med bare en eim.

Men mange gartnere har imidlertid problemer med å dyrke lavendel, da de har rykte på seg for å være noe kresne på hvor de dyrkes. Heldigvis lever vi i en tid hvor planteforedlere gjenkjenner problemer og raskt skaper nye, tøffere varianter. En slik tøff, pålitelig hybrid er Grosso lavendel. Fortsett å lese for alle fordelene ved å dyrke Grosso lavendelplanter.

Hva er Grosso Lavender?

Grosso lavendel, vitenskapelig kjent som Lavendula x intermedia ‘Grosso,’ er en treaktig flerårig hybrid av engelsk lavendel og portugisisk lavendel. Lavendelhybrider av disse foreldreplantene er generelt kjent som lavadiner, og inneholder all skjønnheten og duften til engelsk lavendel med motstanden og toleransen til portugisisk lavendel.

Ikke bare en favoritt for senger, border eller masseplantinger i hjemmelandskapet, Grossolavendel er også den mest dyrkede lavendelvarianten for sine essensielle oljer. Den langvarige blomstringen og duften er utmerket for snittblomster, tørre blomster, oljeinfusjoner, potpurri og annet håndverk, så vel som i kulinariske og urteoppskrifter.

Dette er også en utmerket plante å dyrke for honningbier. Høst de store, dyp lilla til blå blomstene av Grosso lavendel fra midten til sensommeren, akkurat når knoppene åpner seg, på duggvåte morgener når blomstene er fulle av naturlige eteriske oljer.

Å dyrke grosso lavendelplanter

Som alle lavendelplanter krever Grosso lavendelplanter full sol og godt drenerende jord. Grosso lavendel sliter imidlertid ikke like mye som engelsk lavendel i de kjølige, våte forholdene om våren eller høsten i kjøligere områder. Den tåler også de varme, tørre somrene i varme områder bedre enn andre lavendler.

Hardy i sone 5 til 10, Grosso lavendelplanter vil vokse best når de plantes i lett sandete til steinete jord, med utmerket luftsirkulasjon. Selv denne tøffe hybriden takler ikke ekstremt fuktige områder eller overbefolkning og skyggelegging fra andre planter.

Grosso lavendelplanter er kanin- og hjortbestandige og tørketolerante når de først er etablert. De ser ut til å trives i dårlig, ufruktbar jord der andre stauder lider. For å holde plantene på best mulig måte, vann dypt, men sjelden, og bruk en generell gjødsel med langsom frigjøring om våren. For planter som ser ryddige ut.

Anbefalt: