Gjødsling av Naranjilla-planter: Lær om Naranjilla-gjødselbehov

Innholdsfortegnelse:

Gjødsling av Naranjilla-planter: Lær om Naranjilla-gjødselbehov
Gjødsling av Naranjilla-planter: Lær om Naranjilla-gjødselbehov

Video: Gjødsling av Naranjilla-planter: Lær om Naranjilla-gjødselbehov

Video: Gjødsling av Naranjilla-planter: Lær om Naranjilla-gjødselbehov
Video: Learn the Basics of Fertilizer 2024, Kan
Anonim

Naranjilla-planten er kjent for sitt unike utseende, og er en middels stor, urteaktig busk som er hjemmehørende i Sør-Amerika. Dyrkere velger å plante naranjilla av en rekke årsaker, inkludert for høsting av frukten, så vel som for den visuelle appellen som tilbys av de svært oppmerksomhetsfengende bladene. Selv om plantens torner og pigger kan gjøre det vanskelig å høste frukten, er det virkelig et unikt hageeksemplar – og et med spesifikke ernæringsbehov. Les videre for tips om hvordan du kan mate naranjilla.

Naranjilla Fertilizer Needs

Naranjilla-planter er et utmerket tillegg til hjemmehagen for de som vokser i subtropiske områder, så vel som alle som ønsker å legge til nye og mindre kjente planter til samlingene sine. Enten de dyrkes i bakken eller dyrkes i beholdere, har naranjilla-planter noen spesielle krav for å virkelig trives. Blant disse, viktigst av alt, er de spesifikke behovene når det gjelder gjødsling av naranjilla-planter.

Plantene foretrekker rik jord med høyt organisk innhold, som for eksempel kompost, som norm alt kan gi nok næring. Naranjilla-planter er imidlertid tunge matere og vokser raskt. På samme måte kan du ganske enkelt gidem en dose gjødsel-te av og til, som bør dekke ernæringsbehovet tilstrekkelig. Månedlig eller annenhver måned påføring av en NPK-gjødsel kan også gis, spesielt i områder med dårlig jord, med den anbef alte dosen på 3 unser (85 g.) per plante.

Hvordan mater du Naranjilla-planter

På grunn av deres raskt voksende natur, formeres de fleste naranjillaplanter fra frø før de transplanteres til hagen (eller i beholdere). Når man skal gjødsle naranjilla-planter kan imidlertid være et vanskelig spørsmål å svare på for mange dyrkere. Siden disse plantene faktisk er veldig tunge matere, begynner de fleste dyrkere en jevn rutine med å mate naranjilla etter at plantene har blitt etablert. Dette kan variere avhengig av vekstforholdene i din egen hage.

Generelt bør behov for naranjilla-gjødsel dekkes gjennom enhver periode med aktiv vekst for planten. Dette gjelder spesielt gjennom sommermånedene før plantene begynner å sette frukt. Når det gjelder gjødsling av naranjilla, velger mange dyrkere en gjødsel som inneholder en balansert mengde nitrogen, kalium og fosfor.

Fôring av naranjilla på månedlig basis bør møte behovene til denne krevende planten. Med tilstrekkelig gjødsling, beskyttelse mot ekstrem varme og rikelig med vann, bør dyrkere forvente frodige planter og rikelig høsting av naranjilla-frukter.

Anbefalt: