Cherry Plum ‘Golden Sphere’ – Lær om å dyrke et Golden Sphere plommetre

Innholdsfortegnelse:

Cherry Plum ‘Golden Sphere’ – Lær om å dyrke et Golden Sphere plommetre
Cherry Plum ‘Golden Sphere’ – Lær om å dyrke et Golden Sphere plommetre

Video: Cherry Plum ‘Golden Sphere’ – Lær om å dyrke et Golden Sphere plommetre

Video: Cherry Plum ‘Golden Sphere’ – Lær om å dyrke et Golden Sphere plommetre
Video: Golden Suitcase!? Retro underwear for the operator)) Odessa Flea market. 2024, Kan
Anonim

Hvis du elsker plommer og ønsker å legge til litt variasjon til landskapet, prøv å dyrke en Golden Sphere-plomme. Golden Sphere kirsebærplommetrær bærer store, gyldne frukter på størrelse med en aprikos som står i fin kontrast til annen frukt i fruktsalater eller terter, men som også kan spises ferske, saftede eller konserverte.

Om Cherry Plum Golden Sphere

Golden Sphere kirsebærplommetrær kommer fra Ukraina og er lett tilgjengelige i store deler av Europa. Disse løvfellende plommetrærne har en avrundet til spredningsvane. Bladverket er eggformet og mørkegrønt med aksent av hvite blomster om våren. Den påfølgende frukten er stor og gyllen-gul utvendig og innvendig.

Kirsebærplommer er et nydelig tillegg til hagen, enten som frukttre eller prøvetre og kan dyrkes i hagen eller i en container. Høyden på kirsebærplommen Golden Sphere ved modning er ca. 9–11 fot (3 til 3,5 m.), perfekt for et mindre landskap og lav nok for enkel høsting.

Golden Sphere er veldig hardfør og frukt er klar for høsting midt i sesongen. Den er hardfør i Storbritannia til H4 og i USA soner 4-9.

How to Grow Golden Sphere Cherry Plums

Barrotkirsebærplommetrær bør plantes mellom november og mars, mens pottetrær kan plantes når som helst på året.

Når du dyrker en Golden Sphere-plomme, velg et sted med godt drenert, moderat fruktbar jord i full sol, minst seks timer per dag. Forbered området ved å fjerne ugress; grave et hull som er like dypt som rotklumpen og dobbelt så bredt. Løsne forsiktig røttene til treet. Sett treet i hullet, spre røttene ut, og fyll igjen med en blanding av halvparten av eksisterende jord og halvparten kompost. Sats treet.

Avhengig av været, vann treet dypt med en tomme (2,5 cm.) vann per uke. Beskjær treet tidlig på våren rett før det bryter hvilen. Ved planting fjerner du de nederste sidegrenene og beskjærer resten til rundt 20 cm i lengde.

I påfølgende år, fjern vannspirer fra hovedstammen samt eventuelle kryssende, syke eller skadede greiner. Hvis treet ser trangt ut, fjern noen av de større grenene for å åpne kalesjen. Denne typen beskjæring bør gjøres om våren eller midtsommeren.

Anbefalt: