Bermen min blir mindre: Hva skal jeg gjøre med jord som legger seg i bermene

Innholdsfortegnelse:

Bermen min blir mindre: Hva skal jeg gjøre med jord som legger seg i bermene
Bermen min blir mindre: Hva skal jeg gjøre med jord som legger seg i bermene

Video: Bermen min blir mindre: Hva skal jeg gjøre med jord som legger seg i bermene

Video: Bermen min blir mindre: Hva skal jeg gjøre med jord som legger seg i bermene
Video: Swales and Berms are Best, Right? 2024, April
Anonim

Bermer er nyttige for å omdirigere vann, som en visuell forbedring og for å skjerme av visninger. Jordsetting i bermer er naturlig og utgjør norm alt ikke noe problem bortsett fra et lite høydetap. Hvis bermen din blir mindre i en alarmerende grad, er den sannsynligvis feil bygd eller har et dreneringsproblem. Dette er en utfordrende situasjon å avhjelpe med mindre du bygger bermen helt opp igjen. Noen mulige løsninger i denne artikkelen kan hjelpe deg med å korrigere bunnbunn.

Hvorfor jord i Berm setter seg

For arkitektonisk appell er det få ting som er så attraktive som en godt plantet berm. Bermer gir muligheten til å endre topografien til landskapet ditt. De fleste bermer er bygget med organisk materiale som kompost. Dette vil råtne over tid og føre til at jord legger seg i bermer. En annen faktor når jord i berm setter seg er drenering. Det første trinnet for å fikse problemet er å identifisere årsaken.

Dreneringsproblemer i Berms

En riktig bygd berm vil likevel alltid sette seg, men et raskt fallende jordnivå kan skyldes erosjon. Overflødig vann vil trekke jorden bort omtrent som et mini-slamskred. Bruken av en base av grus ellersand så vel som dreneringsgrøfter kan bidra til å lindre slike jordtap.

I eksisterende berm kan franske avløp som trekker vann bort fra bermen hjelpe. Følg nøye med på landskapet for å finne ut hvor oppsamling skjer og hvilken retning som er best å flytte vannet på. Fransk avløp er ganske enkelt å lage med spade og litt fin grus. Grav dreneringsgrøfter på minst 20,5 cm dype og fyll med grus. Alternativt kan du legge inn perforert rør og toppe med grusen.

Organisk materie og bunnfall av bermjord

Hvis bermen din raskt blir mindre, er det organiske materialet og innestengt luft som er de sannsynlige årsakene. Over tid vil det naturlige materialet råtne og komprimere. I tillegg vil luftlommene skyves ut fra vekten av jord og vannkomprimering. Norm alt er ikke dette en stor sak med mindre bermen din plutselig er nesten flat.

Løsningen er å komprimere den manuelt mens du bygger den og å bruke en base av sand som kan komprimeres ved installasjon. Å plante rett etter installasjon kan også hjelpe. Bruk planter som vil dekke bermen og roten raskt. Røttene deres vil bidra til å holde jorda på plass og redusere jordnivået i berm.

Erosjon i tørre områder

Erosjon fra vann er vanlig, men det er også erosjon i tørre områder. Vind vil viske bort de øverste lagene av bermen når den er tørr. Å holde litt fuktighet på bermen vil bidra til å bevare jorda. Planting hjelper også når en berm blir mindre. Bruk bunndekke for å skjerme bermjorda.

Komprimering av jorda når den er moderat våt vil forbedre jordtettheten oglaststøtte. Spred barkdekke over bermen for å holde jorda nede og forhindre vindtap.

Til slutt er det forberedelse ved installasjon som vil bidra til å forhindre en synkende berm, men selv med det vil det oppstå en viss setning naturlig.

Anbefalt: