Hva er en hessisk flue: Tips for å kontrollere hessianflueangrep

Innholdsfortegnelse:

Hva er en hessisk flue: Tips for å kontrollere hessianflueangrep
Hva er en hessisk flue: Tips for å kontrollere hessianflueangrep

Video: Hva er en hessisk flue: Tips for å kontrollere hessianflueangrep

Video: Hva er en hessisk flue: Tips for å kontrollere hessianflueangrep
Video: WestBred® Wheat Report | Hessian Fly Prevention 2024, Kan
Anonim

De siste årene har interessen for dyrking av hvete og andre kornavlinger i hjemmehagen økt drastisk i popularitet. Enten du håper å bli mer bærekraftig eller dyrke korn for bruk i hjemmebrygging av øl, er tilsetning av kornavlinger i hagen en spennende måte å styrke din voksende dyktighet på.

Som med å legge til enhver annen ny avling til grønnsaksplassen, er det viktig at dyrkere først gjør seg kjent med eventuelle problemer som kan være vanlige eller som kan forebygges. Dette gjelder spesielt når det gjelder kornavlinger, siden deres mottakelighet for hessianflueangrep kan føre til drastiske avlinger. Les videre for mer informasjon om hessian fly management.

Hva er en hessisk flue?

Hessianflueskadedyr angriper mange medlemmer av kornfamilien, med spesiell interesse for hveteavlinger. På grunn av det lille og myglignende utseendet går hessianfluer ofte ubemerket hen. Mens den faktiske voksne fluen ikke er ansvarlig for skade på hveteavlinger, kan larvene (eller larvene) fra disse fluene forårsake alvorlige korntap. Dette gjelder spesielt i kommersiell kornproduksjon.

Etter klekking, hessian flymaggots begynner å livnære seg på hvetefrøplanter. Selv om larvene til hessianfluen faktisk aldri kommer inn i plantens stilk, svekker fôringen den. I mange tilfeller fører dette til at hveten (eller andre korn) velter og går i stykker ved fôringsstedet. Disse ødelagte og skadede plantene er da ikke i stand til å produsere høstbare korn.

Bekjempelse av hessiske fluer

Med potensialet for slike skader i hjemmets hage og i kommersielle planter, står mange dyrkere igjen og spør hvordan de kan drepe hessianfluer. Selv om lite kan gjøres når angrepet allerede har skjedd, er det noen alternativer når det gjelder hessianfluehåndtering.

Hessianflueangrep kan unngås ved å plante kornsorter, spesielt hvete, som viser en viss motstand mot fluene. Disse variantene gjør det vanskelig for den voksne flua å legge egg. Dette gjør igjen plantene mindre attraktive som vert.

I tillegg til dette kan dyrkere følge retningslinjer for planting ved å vente til datoen "hessian fly free" har passert i deres spesifikke vekstområde. Denne datoen fungerer som et punkt der aktiviteten til hessianfluer har opphørt om høsten, og det er mindre sannsynlig at avlinger blir påvirket av fluelarver.

Anbefalt: