Hva er en propellplante – tips for å dyrke en flyplante sukkulent

Innholdsfortegnelse:

Hva er en propellplante – tips for å dyrke en flyplante sukkulent
Hva er en propellplante – tips for å dyrke en flyplante sukkulent

Video: Hva er en propellplante – tips for å dyrke en flyplante sukkulent

Video: Hva er en propellplante – tips for å dyrke en flyplante sukkulent
Video: Crassula perfoliata falcata Propeller Plant Care Propagation & Problems with MOODY BLOOMS 2024, Kan
Anonim

Også kjent som flyplante, er propellplanten en ganske sukkulent som har fått navnet sitt fra formen på bladene. Sigd- eller propellformet – de kjøttfulle bladene er attraktive nok, men denne planten bryter også ut med fantastiske røde blomster. Les videre for å få propellplanteinformasjonen som vil hjelpe deg med å dyrke denne herlige sukkulenten.

Hva er et propellanlegg?

Propellplante (Crassula perfoliata var. falcata) er en sukkulent hjemmehørende i Sør-Afrika. Det er ofte kjent som fly- eller propellplante fordi de grågrønne bladene er formet som flypropeller og stråler ut horisont alt, i par. Det generelle utseendet minner om propellene på et fly.

Bladene er fløyelsmyke og kjøttfulle og er et attraktivt tillegg til en saftig hage eller beholder, men er også ganske alene i en potte. Med riktig propellplantestell får du også en fantastisk klynge røde blomster om sommeren. Hver enkelt blomst er liten, men de er pakket inn i tette klynger som blomstrer i nesten en måned. Propellplanten kan bli opptil 0,6 m høy.

Hvordan dyrke en propellplante

Growing anflyplante ligner på å dyrke hvilken som helst sukkulent. Dette er planter fra varmt klima, så de fungerer kun utendørs hvis du har milde vintre. I USA er propellanlegget bare hardfør i sone 9 og oppover, inkludert områder som stillehavskysten, Arizona, Texas og de sørlige delene av de sørøstlige statene. I likhet med andre sukkulenter kan imidlertid propellplanten dyrkes innendørs nesten hvor som helst eller flyttes inn for den kalde vinteren.

Gi flyet ditt plantejord som drenerer veldig godt. For beholdere, bruk en grunnleggende kaktusblanding. Plasser den på et solrikt sted innendørs og sørg for at potten har et dreneringshull. Overvanning og stående vann er dødelig for sukkulenter. Den beste måten å vanne planten på er å bløtlegge den helt og så bare vanne igjen når jorden har tørket helt.

Dette er omtrent alt du trenger å gjøre for propellplantepleie. Så lenge den får litt lys og ikke overvannes, skal den trives. Den vil imidlertid vokse sakte, så vær tålmodig med flyplanten din, og vær forberedt på å ikke få blomster på en stund hvis den vokser innendørs.

Anbefalt: