Texas Madrone Care: Informasjon om dyrking av Texas Madrone-trær

Innholdsfortegnelse:

Texas Madrone Care: Informasjon om dyrking av Texas Madrone-trær
Texas Madrone Care: Informasjon om dyrking av Texas Madrone-trær

Video: Texas Madrone Care: Informasjon om dyrking av Texas Madrone-trær

Video: Texas Madrone Care: Informasjon om dyrking av Texas Madrone-trær
Video: Madrones: Sacred, Emergent, and Adaptive 2024, Kan
Anonim

Texas madrone er avlet for å tåle vind, kulde, snø og varme, og er et tøft tre, så det tåler tøffe elementer i landskapet. Hvis du er lokalisert i USDA hardførhetssone 7 eller 8 og du vil plante nye trær, kan det være et alternativ å lære hvordan du dyrker Texas madrone. Les mer for å finne ut om dette er treet for deg.

Texas Madrone Plant Info

Våroppblomstringen av Texas madronetrær (Arbutus xalapensis) er hjemmehørende i Vest-Texas og New Mexico, et kjærkomment syn blant krattfuruene og nakne præriene som finnes der. Flerstammede stammer vokser til omtrent 30 fot (9 m.). Trærne har en vaseform, rund krone og oransjerøde, bærlignende druper om sommeren.

Grenene er sterke, vokser for å tåle den sterke vinden og motstå hengende og brudd. De attraktive, hvite til rosa duftende blomstene vokser i klynger så lange som 7,5 cm.

Den mest tiltalende funksjonen er imidlertid den eksfolierende barken. Rødbrun ytre bark skreller tilbake for å avsløre nyanser av glatt lysere rødt og oransje, mest iøynefallende med et bakteppe av snø. På grunn av den indre barken tildeles treet slike vanlige navn på naken indianer- eller damebein.

Dette attraktivttre med eviggrønt løvverk kan vokse i landskapet ditt, selv om det ikke er på et sted med harde elementer. Den tiltrekker seg pollinatorer, men ikke surfende hjort. Når det er sagt, bør det bemerkes at hjort, som med de fleste andre trær, kan bla på nyplantet Madrone. Hvis du har rådyr rundt deg, bør du ta skritt for å beskytte nyplantede trær de første årene.

Voks det som et gatetre, et skyggetre, et eksemplar eller til og med i en beholder.

How to Grow Texas Madrone

Finn Texas madronetreet på et solfylt eller delvis solrikt sted. Hvis du bruker for et skyggetre, beregner den potensielle høyden og plant deretter – det sies å vokse 12 til 36 tommer (30,5-91,5 cm.) per år og trærne kan leve opptil 150 år.

Plant i lett, leirholdig, fuktig, steinete jord som er kalksteinsbasert. Dette treet er kjent for å være noe temperamentsfullt, det samme er mange eksemplarer med lange pælerøtter. Texas madrone omsorg inkluderer å sørge for at jorda er skikkelig løsnet dypt nok til å tillate vekst av påleroten. Skal du plante i en beholder, husk lengden på pæleroten.

Hold jorda fuktig, men ikke bløt, når du planter dette treet. Den er noe tørketolerant når den er moden, men kommer bedre i gang med regelmessig vanning.

Løv og bark har snerpende bruksområder, og drupes sies å være spiselige. Treverket brukes ofte til verktøy og håndtak. Hovedbruken til de fleste huseiere er å hjelpe til med å tiltrekke fugler og pollinatorer til landskapet.

Anbefalt: