Bakteriekreft av plommetrær – behandling av bakteriekreft plommesymptomer

Innholdsfortegnelse:

Bakteriekreft av plommetrær – behandling av bakteriekreft plommesymptomer
Bakteriekreft av plommetrær – behandling av bakteriekreft plommesymptomer

Video: Bakteriekreft av plommetrær – behandling av bakteriekreft plommesymptomer

Video: Bakteriekreft av plommetrær – behandling av bakteriekreft plommesymptomer
Video: Hvordan behandle kreft i frukttrær organisk 2024, April
Anonim

Bakteriekreft er en sykdom som kan skade de fleste typer steinfrukttrær, inkludert plomme. Hvis du dyrker frukttrær, er det viktig å vite hvordan du kan forhindre plommebakteriekreft for å opprettholde god trehelse og pålitelig høsting. Heldigvis kan forebygging og håndtering bidra til å sikre at du ikke ser denne sykdommen i frukthagen din, eller at den har liten innvirkning på trærnes helse.

Hva er plommebakteriekreft?

Bakteriekreft av plomme er faktisk en sykdom som kan ramme alle tre fra slekten Prunus. Disse inkluderer plommer samt fersken og kirsebær. Andre navn på sykdommen er blomstrende, sporebrann, kvistsyke og tannkjøttsykdom. Årsaken til sykdommen er en bakteriell infeksjon utløst av Pseudomonas syringae.

symptomer på bakteriekreft plomme

Plommer med bakteriekreft viser tydeligste tegn på sykdom om våren. Trær som mest sannsynlig blir berørt er mellom to og åtte år gamle og svekket på en eller annen måte. Mulige tegn på bakteriekreft inkluderer:

  • Branch dieback
  • Blest av unge skudd og blomster
  • Lange og smale cankers på stammen og bunnen av knopper om våren
  • Ravfarget tyggegummi som luktersurt
  • Områder med bakterier utenfor cankers
  • Løvflekker

Managing Bacterial Canker of Plomme

Bakteriene som forårsaker denne sykdommen overlever på planteoverflater og kan spres med regnsprut. Sykdommen er ofte ikke alvorlig og forårsaker mest skade på trær som er usunne eller svekket. Den beste måten å håndtere sykdommen på er å forhindre den ved å holde trærne sunne og spreke med god vanning, tilstrekkelig og passende gjødsling og håndtering av skadedyr og andre sykdommer.

Du kan også forebygge bakteriekreft ved å velge trær med Lovell ferskenrotstokk, som har en viss motstand. Det er også nyttig å bruke trær som er podet godt over rotkronen, minst 81 cm. Gassing av jorda for nematoder er også et godt forebyggende tiltak, da disse skadedyrene svekker trær og disponerer dem for bakteriell infeksjon.

Hvis du har et tre som allerede er infisert med bakteriekreft, beskjær de berørte grenene. Gjør dette bare om vinteren eller i varme, tørre perioder om sommeren for å unngå spredning av sykdommen. Brenn de infiserte grenene og desinfiser beskjæringsverktøy nøye.

Sørg for at treet ditt får all den omsorgen det trenger for å være kraftig, og skadene fra sykdommen kan minimeres.

Anbefalt: