Arctic Raspberry Plant Care – How To Grow bunndekkende bringebærplanter

Innholdsfortegnelse:

Arctic Raspberry Plant Care – How To Grow bunndekkende bringebærplanter
Arctic Raspberry Plant Care – How To Grow bunndekkende bringebærplanter

Video: Arctic Raspberry Plant Care – How To Grow bunndekkende bringebærplanter

Video: Arctic Raspberry Plant Care – How To Grow bunndekkende bringebærplanter
Video: Grow arctic raspberry as a cold hardy ground cover 2024, Kan
Anonim

Hvis du har et område som er vanskelig å klippe, kan du eliminere problemet ved å fylle plassen med bunndekke. Bringebærplanter er ett alternativ. De lavtvoksende, tette mattegenskapene til den arktiske bringebærplanten gjør den til et fornuftig valg, pluss at arktisk bringebærbunndekker produserer spiselig frukt.

Hva er arktiske bringebær?

Innfødt i nordlige områder av Europa, Asia og Nord-Amerika, inkluderer det arktiske bringebærets naturlige habitat kystlinjer, langs elver, i sumper og gjennom fuktige enger. I likhet med bringebær og bjørnebær tilhører arktiske bringebær slekten Rubus. I motsetning til disse nære søskenbarna, er arktiske bringebær tornløse og de vokser ikke høye stokker.

Den arktiske bringebærplanten vokser som en bramfugl og når en maksimal høyde på 25 cm med en spredning på 31 cm eller mer. De tette bladene hindrer ugressvekst, noe som gjør den godt egnet som bunndekke. Disse bringebærplantene gir også tre sesonger med rikholdig skjønnhet i hagen.

Det begynner om våren når arktisk bringebærbunndekker produserer strålende blomster av rosa lavendelblomster. Disse utvikler seg til dyprøde bringebær vedmidtsommer. Om høsten lyser den arktiske bringebærplanten opp hagen når løvet får en rødrød burgunderfarge.

Også k alt nagoonbær, arktisk bringebærbunndekker produserer mindre bær enn kommersielle varianter av enten bringebær eller bjørnebær. I århundrer ble disse dyrebare bærene foret i steder som Skandinavia og Estland. Bærene kan spises ferske, brukes i bakverk og paier, eller lages til syltetøy, juice og vin. Bladene og blomstene kan brukes i te.

Tips for dyrking av arktiske bringebær

Den solelskende arktiske bringebærplanten er ekstremt hardfør og kan dyrkes i USDA Hardiness sone 2 til 8. De klarer seg godt i alle typer jord og er naturlig motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. De arktiske bringebærplantene dør tilbake om vinteren, og de krever ikke beskjæring som de fleste typer stokkbær.

Arktisk bringebærbunndekker bærer vanligvis frukt i løpet av de to første årene etter planting. Hver arktisk bringebærplante kan produsere så mye som 0,5 kg søte, syrlige bær ved modning. Som mange typer bringebær, lagres ikke arktiske bær godt etter høsting.

Arktiske bringebær krever krysspollinering for å sette frukt. To varianter, Beta og Sophia, ble utviklet ved Balsgard Fruit Breeding Institute i Sverige og er kommersielt tilgjengelige. Begge produserer smakfull frukt med attraktive blomster.

Anbefalt: