Keeping Mus Out Of Mulch – Hvordan unngå problemer med gnagere som lever i Mulch

Innholdsfortegnelse:

Keeping Mus Out Of Mulch – Hvordan unngå problemer med gnagere som lever i Mulch
Keeping Mus Out Of Mulch – Hvordan unngå problemer med gnagere som lever i Mulch

Video: Keeping Mus Out Of Mulch – Hvordan unngå problemer med gnagere som lever i Mulch

Video: Keeping Mus Out Of Mulch – Hvordan unngå problemer med gnagere som lever i Mulch
Video: Nem havearbejde - masser af grøntsager på lille plads uden anstrengelse og rygsmerter 2024, Kan
Anonim

Uttøy som mus, spissmus og mus kan være en plagsom skadedyr for mange. Tanken på disse gnagerne er nok til å få mange huseiere til å grøsse. Akkurat som vi foretrekker at hjemmene våre er fri for gnagere, er det like viktig å forhindre tilstedeværelsen av disse plagsomme dyrene i hagene, gårdene og blomsterbedene våre. Les videre for tips om hvordan du forebygger problemer med gnagere.

Liker mus Mulch?

Mus i hagen, som med andre gnagere, som mus og spissmus, kan forårsake en rekke problemer. Skader på grønnsaksplanter, frukttrær, dyre prydplanter og/eller blomstrende løker kan være ganske kostbare. Ved å gjøre oss kjent med behovene og vanene til disse skadedyrene, kan vi bedre forhindre at de hekker i eller i nærheten av hjemmene våre.

De viktigste årsakene til at mus invaderer hjemmelandskapet er for å lete etter mat og finne materialer å trygt bygge reir med. Hagen din er naturlig fylt med planter som kan appellere til gnagere. Dette, i kombinasjon med tilstedeværelsen av mulching-materialer, gjør hagen din til det ideelle stedet for disse skadedyrene.

Dekke som halm, flis og blader gir musene og deres slektninger trygghet og dekning. Mens mangedyrkere bruker disse ressursene for å forhindre ugressvekst eller for å regulere fuktighet, mulch gir også beskyttelse for uønskede gnagere. Å holde mus unna mulch er en veldig vanskelig oppgave, spesielt ettersom været begynner å kjøle seg ned om høsten. Selv om problemer med gnagere kan være ekstremt frustrerende, finnes det noen løsninger.

Bli kvitt mus i hagemulch

Når det gjelder mus som lever i mulch, er forebygging nøkkelen. Når du lager nye plantinger, unngå å bruke et veldig tykt lag med mulch. Dette gjelder spesielt når du planter trær. Bruk av mulch bare etter behov vil redusere mengden beskyttelse som gis til musene. I sin tur kan det være mindre sannsynlig at musene spiser på barken på trær eller på stilkene til delikate blomsterplantinger.

Vær sikker på å opprettholde en ren og ryddig hage og hageplass. Fjern overflødig materiale og/eller dekkmateriale som ikke er i bruk, da dette vil hindre mus og lignende fra å flytte inn i hagen.

Hvis forebygging av å holde mus unna mulch ikke har vært vellykket, finnes det andre muligheter for skadedyrbekjempelse. Disse metodene inkluderer bruk av feller og andre produkter designet for å håndtere gnagere. Gifter laget for å kontrollere mus bør ikke brukes utendørs, da andre dyr eller barn kan komme i kontakt med dem. Som alltid, sørg for å bruke disse produktene kun i henhold til produsentens etikettinstruksjoner.

Selv om noen mennesker kan foreslå å dyrke duftende planter som mynte eller lavendel, er det lite som tyder på at dette er effektivt for å avskrekke mus. De som ønsker å kontrollere mus naturligpopulasjoner kan vurdere å bruke hjelp fra våre kattevenner. Avhengig av hvor du bor, kan tilstedeværelsen av arbeidende katter i hagen bidra til å redusere gnagerpopulasjonen.

Anbefalt: