Små blomster som gjør stor innvirkning: Imponerende planter med små blomster

Innholdsfortegnelse:

Små blomster som gjør stor innvirkning: Imponerende planter med små blomster
Små blomster som gjør stor innvirkning: Imponerende planter med små blomster

Video: Små blomster som gjør stor innvirkning: Imponerende planter med små blomster

Video: Små blomster som gjør stor innvirkning: Imponerende planter med små blomster
Video: 15 Most Unique Flowers 2024, April
Anonim

Enorme hortensiaer, muntre solsikker og tallerkengeorginer er flinke til å gjøre sin tilstedeværelse kjent, men hva om du vil ha blomster av typen fyllstoff? Små blomster som gjør stor innvirkning er ikke en fiksjon, de er et faktisk faktum. Planter med små blomster er rikelig, og etterlater en med mange varianter og farger å velge mellom. Fortsett å lese for å få noen ideer om forskjellige alternativer for små blomster, stor interesse.

Små blomster, stor interesse

Planter som har små blomster er flotte i blandede blomsterbeholdere, steiner og fargebed. De har evnen til å fylle ut og spre seg i de fleste tilfeller, og skape et levende teppe av farger. Planter med små blomster har vanligvis en overflod av blomster og vil gi den "wow"-faktoren i stor grad.

Baby's breath er et klassisk fyllstoff for blomsteroppsatser, men det er mange flere små blomster med lyse farger, himmelske dufter og flerårig bekvemmelighet. Slike planter har ofte også interessant løvverk, som kan ha toppinteresser selv når planten ikke blomstrer. Krypende varianter er nyttige i alpine hager. De som fosser fyller hengende kurver med iøynefallende farge.

Kreativtfargeskåler drar nytte av mindre blomster. De kan titte rundt bladplanter og er utmerkede tillegg til å dekorere rundt et eksisterende potteeksemplar. I landskapet gir bruk av planter med små blomster muligheten til å snike dem inn her og der, og dermed lysere opp ellers kjedelige eller fargeløse rom.

Forslag til planter som har små blomster

Årlige oppblomstringer gir en tidlig plukke-me-up etter vinteren. Dette starter hagesesongen med et brak. Impatiens er fantastiske små blomstrer og tilbyr et alternativ for skyggefulle områder. Ringblomster, med sine klassiske løvelignende hoder, gir uovertruffen gylden farge og kommer i mange varianter. Stemorblomster vil overleve en frysing og ofte reseed, så du vil få dem år etter år. Primroser trives i den kjøligere årstiden og kommer i et bredt utvalg av lyse fargetoner.

Hvis du er en penny pincher, er enårige sannsynligvis ikke riktig for deg. Det er fortsatt mange småblomstrende stauder som gjør stor innvirkning. For eksempel:

  • Heather – Tidlig blomstring i dype toner og fjæraktig løvverk er høydepunktene ved planting av lyng.
  • Lily of the Valley – Delikate klokkelignende blomster og dristig løvverk gjør liljekonvall til et pluss.
  • Bugleweed – De vakre bladene og krypende naturen til bugleweed er fullpakket med små pigger av vårblomstring.
  • Fairy revebjelle – Fe-revebjellen produserer søte små lavendelblomster høyt over bladene.
  • Forget-me-not – En klassisk, forglem-meg-ei-plante er en uproblematisk plante med liten periwinkle blåblomstrer.
  • Lobelia – Du kan ikke gå g alt med lobelia med det fine løvverket toppet med dype blå blomster.
  • Timian – Timian er tørketolerant med spiselig løvverk og lyse lilla til røde blomster.
  • Rock Cress – Det finnes dusinvis av varianter og farger av bergkarse, og spredningsvanen deres er nyttig i steiner.

Det finnes også nok av kjente blomstersorter som har dvergformer. Selv solsikker har en miniatyrisert versjon som ville være perfekt for containere eller lagt inn i hagesenger.

Anbefalt: