Endre trær mikroklimaforhold: Lær om mikroklima under trær

Innholdsfortegnelse:

Endre trær mikroklimaforhold: Lær om mikroklima under trær
Endre trær mikroklimaforhold: Lær om mikroklima under trær

Video: Endre trær mikroklimaforhold: Lær om mikroklima under trær

Video: Endre trær mikroklimaforhold: Lær om mikroklima under trær
Video: Кемпинг у горного озера в тропическом лесу с собакой 2024, April
Anonim

Alle vet hvordan trær bidrar til skjønnheten til et nabolag. Å gå langs en allé er mye hyggeligere enn en uten. Forskere ser nå på forholdet mellom mikroklima og trær. Endrer trær mikroklima? I så fall, nøyaktig hvordan påvirker trær dem? Les videre for den nyeste informasjonen om hvordan trærne på gaten din kan påvirke klimaet ditt.

Mikroklima og trær

Det er ikke mye man kan gjøre med klimaet. Hvis du bor i en ørken, er klimaet så godt som sikkert å forbli varmt og tørt i løpet av livet ditt. Det gjelder imidlertid ikke mikroklima. Mens klima påvirker en hel region, er et mikroklima lok alt. Begrepet "mikroklima" refererer til atmosfæriske forhold som er forskjellige i ett område fra de i omkringliggende områder. Det kan bety områder så små som noen få kvadratfot (meter), eller det kan referere til større områder på mange kvadrat miles (kilometer).

Det betyr at det kan være mikroklima under trær. Dette er fornuftig hvis du tenker på å sitte under trær i varmen på en sommerettermiddag. Mikroklimaet er helt annerledes enn når du er i full sol.

Do Trees ChangeMikroklima?

Forholdet mellom mikroklima og trær er ekte. Trær har vist seg å endre mikroklima og til og med skape spesifikke under trær. Omfanget av disse modifikasjonene varierer avhengig av egenskapene til et tres baldakin og blader.

Mikroklima som påvirker menneskelig komfort inkluderer miljøvariabler som solstråling, lufttemperatur, overflatetemperaturer, fuktighet og vindhastighet. Trær i byer har vist seg å modifisere disse faktorene på en rekke måter.

En av grunnene til at huseiere planter trær er for å gi skygge på varme somre. Luften under et skyggetre er åpenbart kjøligere enn utenfor det skyggefulle området, siden treets baldakin blokkerer solens stråler. Det er ikke den eneste måten trær endrer mikroklima på.

Hvordan påvirker trær mikroklima?

Trær kan blokkere solstråler fra alt i skyggen. Det forhindrer solstråling fra å varme opp omkringliggende bygninger og overflater, samt kjøler ned området. Mikroklima under trær endres også på andre måter. Trær avkjøler luften ved å fordampe fuktighet fra bladene og grenene deres. På denne måten fungerer gatetrær som naturlige klimaanlegg i nabolaget.

Trær gir også en varmende effekt på et mikroklima. Trær, spesielt eviggrønne, kan blokkere den kjølige vintervinden som blåser nedover en gate, redusere vindhastigheten og varmer luften. Enkelte treslag er bedre til å gi avkjølende og vindblokkerende fordeler, noe du bør vurdere når du velger gatetrær for et bestemt område.

Anbefalt: