Ulike piljer: Vanlige varianter av piletrær og -busker

Innholdsfortegnelse:

Ulike piljer: Vanlige varianter av piletrær og -busker
Ulike piljer: Vanlige varianter av piletrær og -busker

Video: Ulike piljer: Vanlige varianter av piletrær og -busker

Video: Ulike piljer: Vanlige varianter av piletrær og -busker
Video: HAWAII BIG ISLAND - Hvordan man tilbringer en fantastisk dag 🤩 2024, April
Anonim

Willows (Salix spp.) er ikke en liten familie. Du finner over 400 piletrær og -busker, alle fuktighetselskende planter. Piltyper som er hjemmehørende på den nordlige halvkule vokser i de mildere til kjøligere områdene.

Hvis du er nysgjerrig på hvilke pilsorter som kan fungere godt i hagen eller hagen din, må du begynne med å finne ut hvor mye plass du har og hvilke vekstforhold du kan tilby.

Les videre for en oversikt over populære varianter av vier.

Identifying Different Willows

Det er ikke veldig vanskelig å identifisere en pil. Selv barn kan plukke ut fittepiler på et tre eller en busk om våren. Det er imidlertid ekstremt vanskelig å skille mellom ulike vier.

Det er fordi mange typer vier krysser hverandre. Med nesten hundre forskjellige seljesorter her i landet produseres det masse hybrider med egenskaper fra begge foreldrene. Som et resultat av dette er de fleste ikke bekymret for å skille mellom varianter av vier.

Populære Willow-typer

Det er mer enn noen få seljevarianter som skiller seg ut som alle kjenner. Den ene er den populære gråtepilen (Salix babylonica). Dette treet vokser til 40 fot(12 m.) høy med en baldakinspredning på ca. 30 fot (9 m.). Grenene fosser ned, og får det til å se ut til å gråte.

En annen vanlig type selje er korketrekkerpil (Salix matsudana ‘Tortusa’). Dette er et tre som vokser til 40 fot (12 m.) høyt og bredt. Greinene vrir seg på interessante måter, noe som gjør det til et fint tre for vinterlandskap.

Andre varianter av høy pil inkluderer ferskenbladpil (Salix amygdaloides) som blir 50 fot (15 m.) høy og amerikansk fittepil (Salix discolor), som vokser til 25 fot (7,5 m.). Ikke forveksle dette med geitepil (Salix caprea) som noen ganger går under det vanlige navnet fittepil.

Smaller Willow Varieties

Ikke hver pil er et skyggetre. Det er høye piletrær og busker med mange stengler som holder seg ganske korte.

Den flekkete selje (Salix integra ‘Hahuro-nishiki’), for eksempel, er et nydelig, lite tre som topper seg bare 2 meter høyt. Bladverket er variert i myke nyanser av rosa, grønt og hvitt. Den byr også på vinterinteresse, siden grenene på de mange stilkene er knallrøde.

En annen mindre selje er Purple Osier-pilen (Salix purpurea). Som navnet antyder, har denne busken forbløffende lilla stilker og blader med blåtoner. Den vokser bare til 3 meter høy og bør kuttes kraftig hvert femte år. I motsetning til mange piler har den ikke noe imot litt tørr jord eller skygge.

Anbefalt: