Å dyrke delphiniums fra frø – hvordan plante delphiniumfrøplanter

Innholdsfortegnelse:

Å dyrke delphiniums fra frø – hvordan plante delphiniumfrøplanter
Å dyrke delphiniums fra frø – hvordan plante delphiniumfrøplanter

Video: Å dyrke delphiniums fra frø – hvordan plante delphiniumfrøplanter

Video: Å dyrke delphiniums fra frø – hvordan plante delphiniumfrøplanter
Video: How to Grow Delphinium Flowers From Seed - From Planting Seed to Flowering Delphinium Plant 2024, Kan
Anonim

Delphinium er en slående blomstrende staude. Noen varianter kan bli opptil 2 meter høye. De produserer pigger av fantastiske små blomster i blått, dyp indigo, voldelig, rosa og hvitt. Delphinium er populært for snittblomster og hager i hyttestil, men de krever en god del arbeid. Hvis du er klar til å bruke tid, start med frø.

Growing Delphiniums from Seed

Delphiniumplanter er kjent for å være godt vedlikeholdt, men de belønner deg med fantastiske blomster. Å vite hvordan og når du skal så delphiniumfrø vil sette deg på rett vei til å vokse høye, sunne, blomstrende planter.

Spiring av delphiniumfrø krever en kaldstart, så legg frøene i kjøleskapet i omtrent en uke før planting. Start frø innendørs omtrent åtte uker før vårens siste frost. Alternativt kan du så frø direkte i blomsterbed på forsommeren.

Hvis du sår ute, kan det være lurt å la frøene spire først. Legg frøene på et vått kaffefilter og brett i to slik at frøene er inni. Plasser dette på et uveielig sted, men ikke nødvendigvis i mørket. Om omtrent en uke bør du se små røtter dukke opp.

Enten du sår delphinium innendørs eller utendørs, dekk frøene med omtrent en tredjedel av en tomme jord. Hold jorda fuktig og ved en temperatur på ca. 21–24 C.

Hvordan plante delphiniumfrøplanter

Delphinium frøplanting bør føre til frøplanter i løpet av omtrent tre uker. Sørg for at de får mye lys på dette tidspunktet hvis de er innendørs. Frøplantene bør ha to eller flere par ekte blader før de transplanteres utendørs.

Når de er klare for transplantasjon, herd av frøplantene ved å sette frøbrettene ute i et skjermet område i omtrent en uke. Plant dem i blomsterbedet med en avstand på minst 18 tommer (46 cm.) mellom hver. Delphinium er en tung mater, så det er lurt å tilsette kompost i jorden før du setter inn frøplantene.

Anbefalt: