Fordeler med påskeliljersblomster: ulike bruksområder for påskeliljer

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med påskeliljersblomster: ulike bruksområder for påskeliljer
Fordeler med påskeliljersblomster: ulike bruksområder for påskeliljer

Video: Fordeler med påskeliljersblomster: ulike bruksområder for påskeliljer

Video: Fordeler med påskeliljersblomster: ulike bruksområder for påskeliljer
Video: Fordeler med Tryg SmartHytte 2024, Kan
Anonim

En klassisk tidlig vårblomst, bruken av påskeliljer strekker seg langt utover å gi muntre farger etter vintermånedene. Selv om dette kan være hovedårsaken til at de fleste planter påskeliljeløk, kan disse vakre vårblomstene berike hagen din, forbedre pollineringen og gi medisinske og helsemessige fordeler.

Hva er påskeliljer bra for medisinsk?

Bruk av påskeliljeblomster er for det meste begrenset til ornamentikk. Forskere finner imidlertid måter å trekke ut forbindelser fra påskeliljer med potensial til å behandle sykdommer. Noen av fordelene med påskeliljer til medisin kan omfatte behandlinger for Alzheimers sykdom og til og med kreft.

Tradisjonelt har påskeliljersblomster og -løk blitt brukt for å fremkalle brekninger. Det er imidlertid svært risikabelt å prøve dette, da det er rapportert tilfeller av dødsfall knyttet til bruk av pærene. Unngå å bruke noen del av en påskelilje som medisin eller mat.

Fordeler med påskeliljer i hagen

Du kan kanskje ikke spise dem eller gjøre dem om til urtemedisin, men påskeliljer, som andre tidlige vårblomster, er faktisk gunstige for hagen på flere måter. De kommer ut av dvale før mange andre planter, noe som betyr at de er aktive ogforberedt på å fange opp vannet og næringsstoffene som følger med vårregn, som ellers ville vært bortkastet.

Når disse blomstene dør tilbake om våren, tilfører de disse næringsstoffene tilbake til jorden der andre planter kan bruke dem.

Disse tidlige vårblomstene sprer seg lett og koloniserer områder i flekker. De sprer røttene sine, noe som bidrar til å forhindre eller minimere erosjon. Den tidlige påskeliljeblomstringen tiltrekker seg også tidlige pollinatorer. Dette hjelper andre planter, som frukttrærne dine, å sette mer frukt.

Hvis du dyrker frukttrær, vil du ha påskeliljer for å øke pollineringen, men de kan også holde gresset i sjakk. Plant påskeliljeløk rundt drypplinjen til et frukttre for å forhindre at gresset trenger inn under treet og konkurrerer med det om næring og vann. Bladene kan til og med avskrekke rådyr.

Anbefalt: