What Are Blue Lips Flowers – Lær om Blue Lips Plantepleie

Innholdsfortegnelse:

What Are Blue Lips Flowers – Lær om Blue Lips Plantepleie
What Are Blue Lips Flowers – Lær om Blue Lips Plantepleie

Video: What Are Blue Lips Flowers – Lær om Blue Lips Plantepleie

Video: What Are Blue Lips Flowers – Lær om Blue Lips Plantepleie
Video: Black&White Liner and Blue Lips | Makeup Tutorial 2024, Kan
Anonim

Ser du etter noe attraktivt, men likevel lite vedlikehold for delvis skyggefulle områder i landskapet eller containerhagen? Du kan ikke gå g alt med å plante blomster med blå lepper. Visst, navnet kan virke vanskelig, men når du ser dem i full blomst i hagen, vil du raskt bli en fan. Les videre for å finne ut mer.

Blue Lips Plant Info

Blå lepper (Sclerochiton harveyanus) er en glinsende bladspredende flerårig busk som egner seg for en skogshage. Den lille til mellomstore eviggrønne busken er hardfør i USDA-sonene 10 og 11. I juli, august og september (desember til mars på den sørlige halvkule), dekker små blå til lilla blomster planten, etterfulgt av frøkapsler som sprekker når de er modne.

Den flerstammede busken blir 6 til 8 fot høy (2 m.) med en lignende spredning under optimale forhold. Løpere gjør at planten kan spre seg raskt. Elliptiske blader er mørkegrønne på toppen og matte grønne under. De ribbede nedre kronbladene på blomstene gir inntrykk av lepper og får det vanlige navnet.

Blue lepper er hjemmehørende i Sør-Afrika, fra Eastern Cape til Zimbabwe. Oppk alt etter Dr. William H. Harvey (1811-66), en forfatter og professor i botanikk, er busken myeunderbrukt i barnehagebransjen.

Growing Blue Lips Plants

Blue lips plantepleie er praktisk t alt vedlikeholdsfri, med lite beskjæring nødvendig, og bare moderat vannbehov når det er etablert.

Druk denne planten i lett sur (6,1 til 6,5 pH) til nøytral jord (6,6 til 7,3 pH) som er rik på organisk materiale. I dets opprinnelige miljø kan blå lepper finnes i utkanten av skog eller som en del av skogunderlaget.

Blå lepper tiltrekker bier, fugler og sommerfugler, så den egner seg som en del av en pollinatorhage eller et dyrelivshabitat på et halvskyggefullt sted. Det er også attraktivt som fyllstoff for en blandet buskkant i en skogshage. På grunn av det tette løvverket kan det brukes som en unik hekk eller til og med formes til toppiary.

Blå lepper kan dyrkes i en 3-gallon (0,5 kubikkfot) eller større beholder på verandaen eller terrassen for å nyte blomstringen på nært hold og flyttes innendørs om vinteren i de kjøligere sonene. Pass på at potten gir utmerket drenering.

Sclerochiton harveyanus kan formeres fra stengelstiklinger eller frø om våren. For borekaks av halvhardved, dypp stilkene i rothormon og plant i rotmedium som like deler bark og polystyren. Hold fuktig og røttene bør utvikle seg innen tre uker.

For frø, plant i godt drenerende pottejord og behandle frø med et soppdrepende middel før planting for å forhindre demping.

Problems with Blue Lips Flowers

Blå lepper er ikke plaget av mange skadedyr eller sykdommer. Imidlertid kan for mye fuktighet eller feil planting føre til en melbugeangrep. Behandle med neemolje eller annet insektmiddel merket for å behandle melbugs.

Gjødsling av blå lepper hver sesong kan forhindre gulning av blader og fremme vekst. Organisk eller uorganisk gjødsel kan brukes.

Anbefalt: