Dutchman's Pipe Butterfly Info – Lær om Giant Dutchman's Pipe Toxicity

Innholdsfortegnelse:

Dutchman's Pipe Butterfly Info – Lær om Giant Dutchman's Pipe Toxicity
Dutchman's Pipe Butterfly Info – Lær om Giant Dutchman's Pipe Toxicity

Video: Dutchman's Pipe Butterfly Info – Lær om Giant Dutchman's Pipe Toxicity

Video: Dutchman's Pipe Butterfly Info – Lær om Giant Dutchman's Pipe Toxicity
Video: Symbiosis: the Pipevine Swallowtail and the Dutchmans Pipevine 2024, Kan
Anonim

Dutchman's pipe, oppk alt på grunn av sin likhet med en røykpipe, er en kraftig klatrende vinranke. Selv om den har mange nyttige bruksområder i hagen, skader Dutchmans pipe sommerfugler? Det viser seg at nederlenderens pipetoksisitet for sommerfugler avhenger av variasjonen. De fleste Aristolochia og sommerfugler fungerer bra; Imidlertid er Giant Dutchmans pipe en helt annen sak.

Om Aristolochia og sommerfugler

Dutchman's pipe (Aristolochia macrophylla) er en vinplante som er hjemmehørende i det østlige Nord-Amerika og trives i USDA-sonene 4 til 8. Det finnes en rekke andre typer Aristolochia, hvorav de fleste er ettertraktet som en primær matkilde for Pipevine swallowtail sommerfugl. Det ser ut til at aristolochinsyrene til disse plantene fungerer som et næringstimulerende middel og gir et habitat for egg med en næringsplass for de resulterende larvene.

Aristolochic syre er giftig for sommerfuglene, men fungerer generelt mer som en avskrekkende rovdyr. Når sommerfuglene får i seg giftstoffet, gjør det dem giftige for kommende rovdyr. Alvorlighetsgraden av Dutchmans pipetoksisitet varierer mellom kultivarer.

Skader Dutchman's Pipe sommerfugler?

Dessverre, nederlenderens pipesommerfugl skiller ikke mellom varianter av Dutchman's pipe. En variant, Giant Dutchman's Pipe (Artistolochia gigantea), er en tropisk vintreet som er for giftig for Pipevines svalehale. Mange gartnere velger å plante denne spesielle sorten på grunn av dens fancy blomster; Dette er imidlertid en feil i interessen for å skaffe mat og leveområder for sommerfugler.

Giant Dutchman's pipe lokker Pipevine-svaler til å legge eggene sine på planten. Larvene kan klekkes, men når de begynner å spise på bladverket, dør de like etter.

Hvis du er interessert i å være vertskap for sommerfugler, hold deg til en annen variant av Dutchman's pipe vine. Blomstene er kanskje ikke så ekstravagante, men du vil gjøre ditt for å redde de avtagende variantene av sommerfugler som er igjen på planeten vår.

Anbefalt: