Hvorfor dør potteplanter: Hvordan redde en innendørs plante fra å dø

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor dør potteplanter: Hvordan redde en innendørs plante fra å dø
Hvorfor dør potteplanter: Hvordan redde en innendørs plante fra å dø

Video: Hvorfor dør potteplanter: Hvordan redde en innendørs plante fra å dø

Video: Hvorfor dør potteplanter: Hvordan redde en innendørs plante fra å dø
Video: How to Save Dying Plants | creative explained 2024, Kan
Anonim

Har potteplantene dine fortsatt dø? Det er mange grunner til at potteplanten din kan dø, og det er viktig å kjenne til alle disse, slik at du kan diagnostisere og justere pleien før det er for sent. Hvordan redde en innendørs plante fra å dø kan være så enkelt som å gjøre noen få justeringer.

Reasons Houseplants Die

Hvis innendørsplantene dine fortsetter å svikte, er det mest sannsynlig på grunn av kulturelle problemer, hvorav mange enkelt kan fikses.

For mye vann

Hvis du vanner for ofte, eller hvis jorden din bruker for lang tid på å tørke ut, kan planten din lide av rotråte og dø. Noen tegn på rotråte inkluderer en plante med blader som visner. Hvis du merker at bladene dine er visne og jorda føles fuktig, er sjansen stor for at du har rotråte. Du kan også se at planten din har gulne blader som faller av, eller at det vokser sopp på overflaten av jorda.

For å behandle en plante som har fått rotråte, ta planten din ut av potten, fjern alle de døde røttene og så mye av pottejorden du kan. Putt om i en ny beholder. Vann bare når den øverste tomme (2,5 cm.) eller så er tørr.

Ikke nok vann

Symptomene på ikke nok vann kan være de samme som når jorda er for våt. Planten din kan se hengende ut og ha blader som faller av. Når dulegg merke til disse symptomene, kjenn på jorda. Hvis det er veldig tørt, er sjansen stor for at du ikke gir nok vann til planten din.

Pass på å bløtlegge jorden når du vanner til vannet renner ut av dreneringshullet. Vent deretter til den øverste tommen eller så er tørr før du vanner igjen. I de fleste tilfeller, med mindre du har sukkulenter, vil du ikke vente til HELE jorda har tørket ut.

Dårlig drenering

Kryten din skal alltid ha et dreneringshull. Hvis du ikke gjør det, kan vann samle seg i bunnen av potten og forårsake rotråte. Hvis potten din har et dreneringshull, pass på at beholderen ikke står i en tallerken full av vann.

Hvis du ikke har et dreneringshull, kan du legge et i beholderen eller flytte planten til en potte med tilstrekkelig drenering, og hvis den andre potten er en dekorativ en som bare er litt større, kan du plasser den nylig potteplanten inni den. Etter at vannet har sluppet ut dreneringshullet, sørg for å tømme ut overflødig vann som har samlet seg i tallerkenen eller potten den står i.

Ikke ompotting

Hvis du har hatt potteplanten din i en potte for lenge, vil planten over tid bli pottebundet. De begrensede forholdene vil til slutt forårsake anleggsproblemer.

Du bør vurdere potteplantene dine omtrent hvert eller annet år for å vurdere om det er på tide med ompotting eller ikke.

Ikke gjødsling

Husplanter må gjødsles regelmessig. Hvis planten din har vokst bra en stund og du begynner å legge merke til at bladene gulner og veksten har avtatt, kan dette være fordi du ikkegjødsling.

Gjør gjødsling til en fast del av rutinen din i den aktive vekstsesongen. Pass på å ikke overgjødsle, noe som kan være enda mer skadelig.

Ikke nok lys

Denne burde være en selvfølge. Planter trenger lys for å fotosyntetisere. Hvis potteplanten din ser svak ut, har sparsom vekst, mindre blader og er langt fra et vindu, er sjansen stor for at potteplanten din ikke får nok lys.

Bli kjent med lyskravene til hver enkelt potteplante. Hvis planten din trenger ekstra lys, er det bare å flytte den. Hvis du ikke har egnet naturlig lys, kan det hende du må finne ekstra belysnings alternativer, for eksempel vekstlys.

skadedyr

Skadedyr, som edderkoppmidd og mellus, er vanlige, og det er viktig å oppdage dem tidlig før ting går ut av hånden.

Hvis du oppdager skadedyr, vask hele planten med varmt vann og bruk deretter en insektmiddelsåpe. Sørg for å dekke alle utsatte overflater på planten.

Anbefalt: