Tells hagearbeid som trening – få en treningsøkt i hagen

Innholdsfortegnelse:

Tells hagearbeid som trening – få en treningsøkt i hagen
Tells hagearbeid som trening – få en treningsøkt i hagen

Video: Tells hagearbeid som trening – få en treningsøkt i hagen

Video: Tells hagearbeid som trening – få en treningsøkt i hagen
Video: Тренировки на стуле и прогулка на 2 мили для ускорения сжигания жира у женщин старше 50 лет 2024, April
Anonim

Det er et velkjent faktum at det å tilbringe tid utendørs med å sette pris på naturens og dyrelivets skjønnhet kan øke mental helse og avslapning. Å tilbringe tid ute og pleie plenen, hagen og landskapet er ikke bare til fordel for mental helse, men bidrar til den fysiske aktiviteten voksne trenger hver uke for å holde seg friske også.

Tells hagearbeid som trening?

I henhold til den andre utgaven av Physical Activity Guidelines for Americans på he alth.gov, trenger voksne 150 til 300 minutter med moderat intens aerobic aktivitet hver uke. De trenger også muskelstyrkende aktiviteter som styrketrening to ganger i uken.

Hagearbeid som klipping, luking, graving, planting, raking, trimming av grener, bæring av poser med mulch eller kompost, og påføring av nevnte poser kan telle mot ukentlig aktivitet. I retningslinjene for fysisk aktivitet står det også at aktiviteter kan gjøres i perioder på ti minutter spredt utover uken.

Trening med hagetema

Så hvordan kan hagearbeid forbedres for å oppnå maksimale helsegevinster? Her er noen måter å trene på mens du jobber med hage og tips for å sette fart på hagetreningen din:

  • Gjør noen strekk før du drar ut for å gjøre hagearbeid for å varme opp musklene og forhindre skader.
  • Gjør dittegen slått i stedet for å ansette. Hopp over kjøreklipperen og hold deg til en skyveklipper (med mindre du har areal, selvfølgelig). Mulchingklippere er også fordelaktig for plenen.
  • Hold plenen din ryddig med en ukentlig raking. I stedet for å holde raken på samme måte med hvert slag, veksle armer for å balansere innsatsen. (Samme ved sveiping)
  • Når du løfter tunge sekker, bruk de store musklene i bena i stedet for ryggen.
  • Overdriv hagebevegelser for ekstra energi. Forleng en strekning for å nå en gren eller legg til noen hopp i trinnene dine over plenen.
  • Graving arbeider med store muskelgrupper mens jorda luftes. Overdriv bevegelsen for å øke fordelen.
  • Når håndvanning gå på plass eller gå frem og tilbake i stedet for å stå stille.
  • Få en intens beintrening ved å sette deg på huk for å fjerne ugress i stedet for å knele.

Ta hyppige pauser og hold deg hydrert. Husk at selv ti minutter med en aktivitet teller.

Helsefordeler ved hagearbeid for trening

Ifølge Harvard He alth Publications kan 30 minutter med generell hagearbeid for en person på 155 pund forbrenne 167 kalorier, mer enn vannaerobic ved 149. Å klippe plenen med en push-klipper kan bruke 205 kalorier, det samme som disco dans. Å grave i jorda kan bruke opp 186 kalorier, på nivå med skateboard.

Å møte de 150 minuttene i uken med aerobic aktivitet gir helsemessige fordeler som "lavere risiko for tidlig død, koronar hjertesykdom, hjerneslag, hypertensjon, type 2 diabetes og depresjon," rapporterer he alth.gov. Ikke bare det, men du vil ha ennydelig hage og hage.

Anbefalt: