Sårhelbredende planter – Hvordan bruke helbredende planter for mindre sår

Innholdsfortegnelse:

Sårhelbredende planter – Hvordan bruke helbredende planter for mindre sår
Sårhelbredende planter – Hvordan bruke helbredende planter for mindre sår

Video: Sårhelbredende planter – Hvordan bruke helbredende planter for mindre sår

Video: Sårhelbredende planter – Hvordan bruke helbredende planter for mindre sår
Video: Minor Wound Care at Home 2024, April
Anonim

Fra våre tidligste dager på jorden har mennesker brukt planter som medisin. Til tross for utviklingen av høyteknologiske medisiner, henvender mange seg fortsatt til planter med helbredende egenskaper som hjemmemedisiner eller for å supplere regimet foreskrevet av en lege. Hvis du er interessert i å lære om planter som leger sår, les videre.

Healing with Plants

Det er dumt å la gå et besøk til legen hvis du er alvorlig såret. Ingenting slår en stivkrampesprøyte for å forhindre den sykdommen. Imidlertid er det definitivt et sted i verden for behandling med planter med helbredende egenskaper.

Når du har sett en lege, vil du følge deres råd. Du kan også bruke urter eller andre sårhelende planter for å supplere sårpleieprosessen.

Hvordan bruke helbredende planter

Folk har helbredet med planter i generasjoner, og du finner mer enn én liste over planter som leger sår. Tre urter ofte sitert som sårhelende planter er ryllik, gullris og ringblomst.

De gamle grekerne kan ha vært de første som vurderte ryllik som en medisin. Det ble opprinnelig brukt til å behandle fordøyelsesproblemer. Imidlertid kan den også brukes til å helbrede sår, spesielt moderate brannskader. På samme måte, gullris (med sine anti-inflammatoriske egenskaper) og calendula (detøker blodstrømmen) må legges til listen over plantemedisiner.

Å bruke planter til å lege sår kan være komplisert, og krever at du lager urteekstrakter eller eteriske oljer. Noen helbredende planter er enklere å bruke. For eksempel kan vanlig groblad (Plantago major), en vanlig ugress, brukes til små sår og insektbitt. Bare tygg det til det mykner og legg det på det berørte området.

De fleste av oss er allerede klar over de helbredende egenskapene til saften fra den saftige aloe veraen (Aloe vera). Bare kutt av en "gren" og gni den avkuttede enden på mindre riper eller brannskader.

Yellow dock (Rumex spp.) er et annet ugress som kan fjerne stikket av insektbitt. Bare press bladene slik at saften kommer inn i såret.

Comfrey (Symphytum) er en annen nyttig plante for rask lesjonstilheling og er enkel å bruke. Bare påfør et comfrey-omslag. Europeere bruker et omslag av kamilleblomster for å redusere hevelse.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for pedagogiske formål og hagearbeid. Før du bruker eller inntar NOEN urter eller planter til medisinske formål eller på annen måte, vennligst kontakt en lege, medisinsk urtelege eller annen egnet fagperson for råd.

Anbefalt: