Landskapsideer for leietakere: Velge mulch for utleieeiendommer

Innholdsfortegnelse:

Landskapsideer for leietakere: Velge mulch for utleieeiendommer
Landskapsideer for leietakere: Velge mulch for utleieeiendommer

Video: Landskapsideer for leietakere: Velge mulch for utleieeiendommer

Video: Landskapsideer for leietakere: Velge mulch for utleieeiendommer
Video: 3 landskapstips jeg skulle ønske jeg visste før vi bygde... 2024, Kan
Anonim

En ulempe med å leie er at du kanskje ikke har full kontroll over uteplassen din. For en gartner kan dette være frustrerende. De fleste utleiere og eiere vil imidlertid bli begeistret hvis du vil hjelpe til med å forskjønne og vedlikeholde noe av landskapsarbeidet. For ideer om mulching for leietakere, vil du ha noen enkle, rimelige alternativer.

Mulch landskapsplanleggingsideer for leietakere

Mulching er nyttig av mange grunner: det holder fuktighet i jorden, varmer opp jorda, holder ned ugress og mer. Hvis du imidlertid ikke eier eiendommen din, kan mulching være et stort ork og en utgift som gir liten avkastning på investeringen din. Det betyr ikke at du ikke kan bruke og dra nytte av mulch. Her er noen ting du bør huske på når du bruker mulch til utleieeiendommer:

  • Bruk mulch i mindre rom, som containere eller høye senger. Kjøp kun mulch selv for områder du har personlig kontroll over.
  • For større senger i fellesarealer, spør utleieren om å kjøpe mulch, selv om du er villig til å gjøre det meste av beinarbeidet.
  • Pepek til nølende utleiere at mulching vil gjøre plassen mer attraktiv og redusere behovet for vedlikehold.
  • Se opp for mulchtyper som kan være giftig for dyr eller smertefulle å gå på for mennesker og kjæledyr som deler fellesarealer.

Beste Mulch- alternativer for leietakere

Hvis du kan overbevise utleier om å kjøpe mulch for fellesarealene dine, vær klar med fordeler og ulemper med noen av de forskjellige typene mulch:

  • Trespon – Flis er en av de vanligste typene mulch. Det ser attraktivt og ryddig ut, men vil ikke holde ugress nede så godt som andre. Ceder og sypress koster mer, men hjelper til med å avskrekke insekter. Den må etterfylles med noen års mellomrom.
  • Stofbarrierer – En ugrassperre er veldig flink til å hindre ugrasvekst, noe som betyr mindre vedlikehold. Det er imidlertid lite attraktivt, med mindre du dekker det med jord eller en annen type mulch.
  • Gravel – Grus kan være en veldig attraktiv type dekkmateriale, og det krever vanligvis mindre løpende vedlikehold enn flisdekk. Imidlertid er den første innsatsen for å sette den inn alvorlig. Det krever store muskler. Du vil også slite med å få inn nye planter med grusdekke.

Anbefalt: