Elektrisk gjerde Skadedyrkontroll – Bruk av et elektrisk gjerde rundt hager

Innholdsfortegnelse:

Elektrisk gjerde Skadedyrkontroll – Bruk av et elektrisk gjerde rundt hager
Elektrisk gjerde Skadedyrkontroll – Bruk av et elektrisk gjerde rundt hager

Video: Elektrisk gjerde Skadedyrkontroll – Bruk av et elektrisk gjerde rundt hager

Video: Elektrisk gjerde Skadedyrkontroll – Bruk av et elektrisk gjerde rundt hager
Video: How Electric Fencing Works 2024, Kan
Anonim

For gartnere er ingenting mer hjerteskjærende enn å oppdage at din nøye pleide rosehage eller grønnsaksplass har blitt tråkket eller nappet på av plyndret dyreliv. Hagearbeid med elektrisk gjerde kan være en levedyktig løsning. Les videre for tips om når du skal bruke elektrisk gjerde og det grunnleggende om alternativer for elektrisk gjerde for hager.

Skadedyrkontroll for elektrisk gjerde

Å bruke et elektrisk gjerde rundt hager er raskere og rimeligere enn å bygge et hjortesikkert gjerde, og mer effektivt enn repellanter. I motsetning til et høyt gjerde, vil ikke skadedyrbekjempelse av elektrisk gjerde blokkere sikten din. Likevel, når du driver hage med elektrisk gjerde, er det noen ting du må vurdere.

Først, sjekk med din by eller fylke for å forsikre deg om at elektriske gjerder er tillatt i ditt område. Noen kommuner forbyr bruk av gjerdene på grunn av sikkerhetshensyn.

Hagearbeid med elektrisk gjerde er kanskje ikke en god løsning hvis det er noen sjanse for at små barn kan ta på ledningene. Gjerdet er ikke kraftig nok til å gjøre noen reell skade, men det kan gi et betydelig sjokk. Installer advarselsskilt på eller i nærheten av gjerdet for å varsle folk om at gjerdet er til stede.

Høyden og antallet ledninger varierer avhengig av dyrene du ønsker å ekskludere. En ledning 3 til 4 tommer (8-10 cm.) over bakkenFungerer vanligvis for kaniner eller tømmerchucker, men hjort vil ganske enkelt gå over, mens små dyr vil snike seg under en wire installert i hjorts øyehøyde. Hvis hagen din får besøk av ulike varminter, kan det hende du trenger et tretrådsgjerde.

Elektrisk gjerde skadedyrbekjempelse fungerer best hvis dyr lærer fra begynnelsen at gjerdet er varmt. En måte å oppnå dette på er å lokke dyr ved å smøre litt peanøttsmør, eller en blanding av peanøttsmør og olje, på ledningene, eller på skinnende flagg festet til ledningen så snart gjerdet er montert.

Pass på at løvverk ikke berører gjerdet. Det kan redusere ladningen eller føre til at gjerdet kortslutter. Fest noen aluminiumsflagg til gjerdet for å forhindre at rådyr bryter ledningene ved å gå inn i gjerdet.

Når skal man bruke elektrisk gjerde? Installer elektrisk gjerde skadedyrbekjempelse tidlig på sesongen, enten før planting eller kort tid etter. Vurder å installere en tidtaker på laderen slik at gjerdet bare er på når du trenger det.

Anbefalt: