Are Nematodes Good For Iris Plants – How To Use Nematodes For Iris He alth

Innholdsfortegnelse:

Are Nematodes Good For Iris Plants – How To Use Nematodes For Iris He alth
Are Nematodes Good For Iris Plants – How To Use Nematodes For Iris He alth

Video: Are Nematodes Good For Iris Plants – How To Use Nematodes For Iris He alth

Video: Are Nematodes Good For Iris Plants – How To Use Nematodes For Iris He alth
Video: Iris Care: Pests and Disease 2024, April
Anonim

På grunn av deres brede tilpasningsevne, er iris et populært valg for mange hageeiere. Disse plantene varierer i størrelse fra dverg til høye og kommer i et bredt utvalg av vakre farger. På grunn av sin flerårige natur kan iris lett finne sin plass i allerede etablerte blomsterkanter og landskap eller i nyplantinger. Selv om nybegynnere gartnere er i stand til å dyrke disse blomstrende plantene ganske enkelt, er det noen problemer som kan føre til en nedgang i iris plantehelse. Vanligvis kan irisborere skade og til og med ødelegge irisplantinger. Med tilsetning av irisbore-nematoder kan dette imidlertid ikke bli et problem.

Hvordan er nematoder bra for iris?

Et av de vanligste plagene til irisblomster er irisboreren. Om høsten legger boremøll egg på jorda nær irisbed og på gammelt plantemateriale i hagen. Våren etter klekkes eggene og larvene graver seg ned i unge blader. Etter hvert som borerne mater, jobber de gradvis mot rhizomet til iris. En gang i rotstokken fortsetter borerne å forårsake skade til de modnes.

Denne skaden kan forårsake alvorlig forkrøplede planter eller til og med tot alt tap av jordstengler i iris. Tidligere har irisborerevært ekstremt vanskelig å kontrollere gjennom ulike kjemiske applikasjoner. Nylig har bruken av nyttige nematoder for irisborere blitt satt i fokus.

Mikroskopiske nematoder for iris lever i jorda. Disse entomopatogene nematodene er i stand til å finne og livnære seg av irisborere og deres pupper, og forhindrer dermed skade på irisplanter. Men når du bruker nematoder for irisborere, vil timing være viktigst.

Using Beneficial Iris Nematodes

Etter klekking tidlig på sesongen, vil irisborere være tilstede i jorda når de leter etter unge irisblader å infisere i. Dette er den ideelle tiden for utsetting av nematoder. Akkurat som med alle andre produkter som brukes i hagen, vil det være svært viktig å følge produsentens etikett nøye. Hvis de brukes feil, kan de nyttige irisnematodene ha liten eller ingen innvirkning på borerne.

I tillegg til å bruke irisbore-nematoder om våren, velger mange dyrkere også å bruke dem om høsten. Bruken av en høstpåføring kan bidra til å ødelegge eventuelle gjenværende voksne larver eller pupper som er igjen i jorden. Ved å gjøre det kan du redusere antallet voksne møll som forekommer i hagen den påfølgende vekstsesongen.

Anbefalt: