Southeastern Shade Trees – Velge Southern Shade Trees to Keep Cool

Innholdsfortegnelse:

Southeastern Shade Trees – Velge Southern Shade Trees to Keep Cool
Southeastern Shade Trees – Velge Southern Shade Trees to Keep Cool

Video: Southeastern Shade Trees – Velge Southern Shade Trees to Keep Cool

Video: Southeastern Shade Trees – Velge Southern Shade Trees to Keep Cool
Video: These 5 Shade Trees will keep you COOL 🌳 2024, April
Anonim

Å dyrke skyggetrær i sør er en nødvendighet, spesielt i Sørøst, på grunn av brennende sommervarme og lettelsen de gir ved å skygge tak og uteområder. Hvis du ønsker å legge til skyggetrær på eiendommen din, les videre for mer informasjon. Husk at ikke alle tre passer i alle landskap.

Choosing Shade Trees for the Southeast

Du vil at skyggetrærne dine i sør skal være hardskogkledde, i det minste de som er plantet i nærheten av hjemmet ditt. De kan være løvfellende eller eviggrønne. Hurtigvoksende sørøstlige skyggetrær er ofte myke skogkledde og mer sannsynlig at de velter eller knekker under en storm.

Jo raskere et tre vokser, desto mer sannsynlig er det at dette skjer, noe som gjør det uegnet for skygge i nærheten av hjemmet ditt. Velg trær som ikke vokser så raskt. Når du kjøper et skyggetre til eiendommen din, vil du ha et som vil vare så lenge boligen varer og av en størrelse som passer og kompletterer eiendommen din.

Mange nye boligeiendommer har små arealer rundt seg og har som sådan et begrenset landskap. Et overdimensjonert tre ser malplassert ut på en liten eiendom og begrenser måter å forbedre fortauskanten på. Gjør din forskning før du velger sørlige skyggetrær. Du vil ha en eller noen få med en voksen høyde som gir skyggen du trenger påtaket og eiendommen.

Ikke plant trær som vil rage høyt over taket ditt. Et tre med en moden høyde på rundt 40 til 50 fot (12-15 m.) er den passende høyden å plante for skygge i nærheten av et en-etasjes hjem. Når du planter flere trær for skygge, plant kortere trær nærmere hjemmet.

Planting av sørlige skyggetrær for best mulig skygge

Plant kraftige skogkledde skyggetrær 15 fot (5 m) unna hjemmet og andre bygninger på eiendommen. Trær med myk skog bør plantes ytterligere 3-6 m lenger unna disse.

Plassering av trær på den østlige eller vestlige siden av boligen kan gi den mest optimale skyggen. Plant i tillegg sterke skogkledde sørlige skyggetrær 50 fot (15 m.) fra hverandre. Ikke plant under kraft- eller strømledninger, og hold alle trær minst 6 m unna disse.

Southern Shade Trees å vurdere

  • Southern Magnolia (Magnolia spp): Dette attraktive blomstrende treet er for høyt til å plante i nærheten av et en-etasjes hjem, men det er 80 kultivarer tilgjengelig. Mange vokser til riktig høyde for hjemmelandskap. Tenk på "Hasse", en kultivar med riktig høyde og spredning for en liten hage. En sørlig innfødt, sørlig magnolia som vokser i USDA-sonene 7-11.
  • Sørlig levende eik (Quercus virginiana): Sørlig levende eik når en moden høyde på 40 til 80 fot (12-24 m.). Det kan imidlertid ta 100 år å bli så høy. Dette solide treet er attraktivt og kan ha en vridd form, noe som gir landskapet interesse. Sone 8 til 11, men noen typervokse opp til Virginia i sone 6.
  • Ironwood (Exothea paniculata): Denne lite kjente, innfødte hardveden i Florida når 40–50 fot (12–15 m.). Det sies å ha en attraktiv baldakin og fungere som et flott skyggetre i sone 11. Ironwood er motstandsdyktig mot vind.

Anbefalt: