Shade Trees In The Rockies – Growing West North Central Shade Trees

Innholdsfortegnelse:

Shade Trees In The Rockies – Growing West North Central Shade Trees
Shade Trees In The Rockies – Growing West North Central Shade Trees

Video: Shade Trees In The Rockies – Growing West North Central Shade Trees

Video: Shade Trees In The Rockies – Growing West North Central Shade Trees
Video: Colorful Small Trees For Front Yard | Small Garden Ideas | Best Ornamental Trees For Front Yard 2024, Mars
Anonim

Sommerne kan være varme i hjertet av USA, og skyggetrær er et tilfluktssted fra uopphørlig varme og brennende sol. Å velge skyggetrær på de nordlige slettene starter med å bestemme om du vil ha eviggrønne eller løvfellende, frukt, størrelse og andre hensyn.

Skyggetrær i Rockies må også være kraftige og hardføre for å overleve vippen av værforhold og temperaturer. Noen forslag kan hjelpe deg med å komme i gang med drømmenes skyggefulle fristed.

Cultivated Shade Trees for West North Central Region

Før du kjøper og planter et tre, må du vurdere jord- og dreneringsforholdene. Sørg for at du kjenner din individuelle hardførhetsvurdering, da mikroklimaet varierer i regionen. West North Central skyggetrær må være kaldharde; ellers kan de bli plaget av vinterdød eller verre. Hver art er forskjellig i en slekt, og ikke alle er i stand til å overleve kulden.

Uansett hvilken størrelse tre du vil ha eller dets individuelle attributter, er de enkleste trærne alltid hjemmehørende. Det betyr ikke at du ikke kan ha et skyggetre som er fra en annen region, det betyr bare at du må gi den transplantasjonen mer omsorg og den vil være mer utsatt for sykdom eller skadedyrproblemer. Det er her kultivarer kommer inn.

Hvis du vil nyte en innfødt plante, mentrenger en variant som passer for din kompakte jord, som produserer en annen farge på blomster eller andre egenskaper, er det sannsynligvis et alternativ for deg. Planteforskere avler opp nye kultivarer hele tiden, og variasjonen innen en art er nå forbløffende.

Løvfellende Northern Plains Shade Trees

Løvtrær gir noen av de vakreste høstfargene. Selv om de kan mangle løvverk i den kalde årstiden, veier de mer enn opp for det mens bladene fortsatt er rundt. Treets utstrakte greiner maksimerer området som får skygge, og mange har frukt, blomster eller andre spesielle egenskaper.

  • American Elm – Du kan ikke gå g alt med den klassiske amerikanske almen. Det er nye varianter som er resistente mot den nederlandske almesykdommen, som herjet store deler av den innfødte befolkningen.
  • Cottonwood – Et av de bedre skyggetrærne i Rockies er bomullsveden. Den har en rekke kultivarer med større eller mindre blader. Veldig tolerant for dårlig jord og raskt voksende.
  • Bur Oak – Bur eik har interessant, korkaktig bark og en bred baldakin. Den tiltrekker seg også ekorn med eikenøtter, så dette er en vurdering.
  • American Linden – Amerikansk lind er et pyramideformet tre som er lett å dyrke. Hjerteformede blader får en lys gulltone om høsten.
  • Cutleaf Weeping Birch – Virkelig en grand old dame når det er modent, dette treet har gråtende løvverk og hvit bark. Selv om vinteren har den verdighet.
  • Hotwings Tatarian Maple – En lønnsort som har knallrosa-røde samaras imidtsommer til høst. I tillegg blir bladene oransjerøde om høsten.
  • Crabapples – Hvis du vil ha et mindre tre som gir mindre skygge, gir crabapples nydelige våroppblomstringer etterfulgt av lys frukt.
  • Northern Catalpa – Nordlige Catalpa-trær har hvite blomster, hjerteformede blader og bønnelignende frukter.

Evergreen West North Central Shade Trees

Vinteren kan bli litt dyster når alle blomstene er borte, grønnsakshagen har dødd tilbake og bladene har forlatt trærne. Eviggrønne skyggetrær for regioner i vest-nord-sentralen gir litt farge og liv mens alt annet er i dvalemodus.

  • koreansk gran – En fin pyramideform og store dekorative kjegler gjør dette til et attraktivt skyggetre. De tykke grønne nålene til den koreanske granen har hvite undersider, noe som gjør det mer attraktivt.
  • Norgegran – Det kan ta litt tid før dette treet blir full størrelse, men edelgranen har en nydelig form med attraktive nåler og bark.
  • White Gran – Hvit gran har blågrønne nåler som avgir en sitrusduft når den knuses. Tolerant for mange jordsmonn.
  • Østerriksk furu – Konisk når ung, østerriksk furu forgrener seg og blir paraplyformet med brede skyggearmer.
  • Black Hills Spruce – Et kompakt tre som er svært motstandsdyktig mot vinterskader. Nålene er blågrønne. Enkel å dyrke.

Anbefalt: