Vekstbutikk kjøpte melonfrø: kan du plante meloner fra matbutikken

Innholdsfortegnelse:

Vekstbutikk kjøpte melonfrø: kan du plante meloner fra matbutikken
Vekstbutikk kjøpte melonfrø: kan du plante meloner fra matbutikken

Video: Vekstbutikk kjøpte melonfrø: kan du plante meloner fra matbutikken

Video: Vekstbutikk kjøpte melonfrø: kan du plante meloner fra matbutikken
Video: ENG) 자취 브이로그ㅣ묵은지참치김밥, 순두부김밥 만드는 자취생 집밥 요리 일상ㅣ순두부열라면, 닭볶음탕, 옥수수전, 말차그릭요거트. 여행가방 싸기 2024, April
Anonim

De siste årene har dagligvarebutikker hatt et bredt utvalg av meloner, noe som får gartnere til å lure på om de kan plante frøene fra en butikkkjøpt melon. Vil dagligvarebutikkens melonfrø vokse? Enda viktigere, vil de produsere sanne å skrive? La oss finne det ut.

Vil butikkkjøpte melonfrø vokse

Dessverre vil de fleste meloner du kjøper i matbutikken være hybrider. Disse fruktene er avlet og utviklet først og fremst for deres evne til å sende godt og opprettholde riktig modenhet i dagligvarebutikkens hyller. Problemet med de fleste melonfrø fra dagligvarebutikker er at de ikke produserer samme type melon som de kom fra.

Årsaken er at hybrider er krysninger mellom to eller flere varianter av meloner. Melonen du kjøper er fra én generasjon, men frøene inne i melonen er fra neste generasjon. Disse butikkkjøpte melonfrøene inneholder en annen blanding av gener enn melonen du kjøpte. Disse genene kan komme fra melonen du kjøpte, men også fra den melonens forfedre.

I tillegg kan frøene fra en butikkkjøpt melon inneholde genetisk materiale fra en helt ubeslektet melon. Hvordan er det mulig? Meloner er eneige, noe som betyr at de produserer separate hann- og hunnblomster på samme plante.

Bier og andre pollinatorer overfører pollen fra hannblomsten til enkvinnelig en. I en bondes åker, der avl ikke er kontrollert, kan bier pollinere hunnblomster med pollen fra mange andre typer meloner.

Når du planter meloner fra frøene fra dagligvarebutikken du sparer, er det usannsynlig at du får samme type melon som du kjøpte. Du kan imidlertid få noe helt uventet. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan det være et morsomt eksperiment.

Hvordan plante meloner fra matbutikken

For å dyrke frø fra en melon som er kjøpt i butikken, er det viktig at frøene høstes, renses og oppbevares riktig. I tillegg ble mange matbutikkmeloner plukket før de var modne, noe som kan resultere i umodne frø som ikke vil spire. Heldigvis finnes det en metode for å finne ut av dette.

Trinn én: Kutt melonen i to og fjern forsiktig de kjøpte melonfrøene og membranen. Jo modnere melonen er, jo mer sannsynlig vil frøene vokse. Så ikke bekymre deg hvis du lot melonen ligge på benken til den var overmoden.

Trinn to: Fjern så mye av den trevlede membranen du kan, og slipp frøene i en skål med vann. Ved å tilsette en dråpe oppvaskmiddel kan du fjerne sukkerholdige rester fra frøene.

Trinn tre: Du vil kanskje legge merke til at noen av frøene fra en butikkkjøpt melon vil synke, mens andre flyter. Dette er bra. De levedyktige frøene synker og de døde frøene flyter. Skum av flyterne og kast dem.

Trinn fire: Bruk en sil for å fange opp de gjenværende frøene, og skyll deretter godt med kaldt vann. Deretter legger du dagligvarebutikkens melonfrø på et papirhåndkle for å tørke forflere dager.

Trinn fem: Når de kjøpte melonfrøene er helt tørre, legger du dem i en konvolutt. Legg konvolutten i en ren krukke med et tørkemiddel, for eksempel tørket ris eller melkepulver. Forsegl glasset med et lokk.

Trinn seks: Plasser glasset med melonfrø fra dagligvarebutikken i kjøleskapet til det er på tide å plante meloner i området ditt.

Anbefalt: