Gardening In The Arctic: Growing Arctic Circle Plants

Innholdsfortegnelse:

Gardening In The Arctic: Growing Arctic Circle Plants
Gardening In The Arctic: Growing Arctic Circle Plants

Video: Gardening In The Arctic: Growing Arctic Circle Plants

Video: Gardening In The Arctic: Growing Arctic Circle Plants
Video: How To Garden In The Arctic | Mach | NBC News 2024, April
Anonim

Alle som er vant til hagearbeid i et mildt eller varmt klima, må gjøre store endringer hvis de flytter nordover til Arktis. Teknikkene som fungerer for å skape en blomstrende nordlig hage er veldig forskjellige.

La oss starte med det grunnleggende: Kan du hage i arktis? Ja det kan du, og folk helt i nord er begeistret for arktisk hagearbeid. Hagearbeid i arktis er et spørsmål om å tilpasse rutinen til klimaet og velge passende polarsirkelplanter.

Kan du hage i Arktis?

Folk som bor helt i nord, inkludert Alaska, Island og Skandinavia, liker hagearbeid like mye som de som bor i varmere strøk. Suksess avhenger av å lære teknikker for å legge til rette for arktisk hagearbeid.

For eksempel er det viktig for alle med en nordlig hage å få avlingene sine i bakken så raskt som mulig etter vårens siste frost. Det er fordi den kalde vinteren bare er én faktor i arbeidet med en nordlig hage. Den begrensede vekstsesongen er like mye av en utfordring for hagearbeid i Arktis.

Arctic Gardening 101

I tillegg til en kort vekstsesong byr Arktis på flere andre utfordringer for en gartner. Den første er daglengde. Om vinteren, solennoen ganger titter ikke engang ut over horisonten, men steder som Alaska er kjent for midnattssolen. Lange dager kan føre til at vanlige avlinger boltrer seg, og plantene får frø for tidlig.

I en nordlig hage kan du slå bolting ved å velge varianter som er kjent for å yte godt under lange dager, noen ganger k alt polarsirkelplanter. Disse selges vanligvis i hagebutikker i et kaldt område, men hvis du kjøper på nett, se etter merker spesielt laget for lange sommerdager.

For eksempel har Denali Seed-produkter blitt testet og yter godt under ekstremt lange sommerdager. Det er fortsatt viktig å få kjølige avlinger som spinat i bakken så tidlig som mulig om våren for høsting før midten av sommeren.

Voksing i drivhus

I noen områder må arktisk hagearbeid nesten utføres i drivhus. Drivhus kan forlenge vekstsesongen betraktelig, men de kan også være ganske dyre å sette opp og vedlikeholde. Noen kanadiske og Alaskan landsbyer installerer felles hagedrivhus for å tillate arktisk hagearbeid.

For eksempel, i Inuvik, i Canadas nordvestlige territorier, laget byen et stort drivhus av en gammel hockeyarena. Drivhuset har mange nivåer og har dyrket en vellykket grønnsakshage i over 10 år. Byen har også et mindre drivhus som produserer tomater, paprika, spinat, grønnkål, reddiker og gulrøtter.

Anbefalt: