Growing An Herbal Landscape: Medicine Plants For Landscaping

Innholdsfortegnelse:

Growing An Herbal Landscape: Medicine Plants For Landscaping
Growing An Herbal Landscape: Medicine Plants For Landscaping

Video: Growing An Herbal Landscape: Medicine Plants For Landscaping

Video: Growing An Herbal Landscape: Medicine Plants For Landscaping
Video: Designing & Planting The Medicinal Herb Garden 2024, April
Anonim

Det er en nåværende tendens til å vende mot å skape et landskap som er mer bærekraftig, som ofte inkluderer bruk av spiselige planter eller til og med landskapsarbeid med medisinplanter. Medisinplanter for landskapsformål er ofte lite vedlikehold, noen ganger innfødte urter. Interessert i mer et urtelandskap? Fortsett å lese for å lære mer.

Landskap med medisinplanter

Planter har en hensikt - vanligvis flere formål. De er ikke bare behagelige for øyet, men ofte også andre sanser. Noen ganger gir de skygge, mat eller dyrelivshabitat.

Noen planter har også helsemessige fordeler. Planter var tross alt den originale medisinen. Denne ekstra fordelen gjør bruk av medisinske urter i landskapet til en vinn/vinn. Men før du begynner å lage et urtelandskap, er det noen ting du bør vurdere.

Urtelandskapshensyn

Før du begynner å legge til medisinske urter i landskapet, ta deg tid til å tenke på størrelsen på planten ved modning. Se på hvilke jordforhold, lys og vann planten trenger for å trives. Vil planten være invasiv? Med andre ord, hvordan reproduserer den seg? Hvilken USDA-sone anbefales også for denne planten?

Mens du vurderer vekstforhold, tenk på hva du kan brukedu vil at planten skal fylles. Det vil si, hva vil planten være nyttig for medisinsk. Noen eksempler på ting du bør spørre deg selv om er om du lider av søvnløshet, angst eller betennelse. Deretter kan du undersøke hvilke typer urteplanter som kan behandle disse plagene som vil overleve i din region.

medisinplanter for landskapsarbeid

Som nevnt har noen medisinplanter allerede sin plass i det tradisjonelle landskapet. Anis isop, solhatte, flott blå lobelia og California valmue er alle ganske vanlig å finne i landskapet.

Andre medisinske planter for landskapsarbeid kan etterligne eller stå for tradisjonelle landskapsplanter, som hostaer eller prydgress. For eksempel har pepperrot, som er bra for både medisinsk og kulinarisk bruk, store grønne blanke blader som gir en uttalelse. Comfrey er en annen plante med store, om enn uklare blader som gir et tropisk preg. Pluss at blomsten er en mørk lilla, klokkeformet blomst

For et gresskledd, glatt utseende, prøv å plante dill eller fennikel. En annen urt, salvie, kommer i en mengde varianter, hver med signaturaromaen. Calendula med sine muntre blomster vil gi liv til den tidlige våren.

Medisinske planter for landskapsarbeid kan til og med ta plassen til de vanlige bunndekker. Prøv å dyrke sitronmelisse, en lavdyrker som lett sprer seg. Med sin sitrusaktige aroma og smak, brukes sitronmelisse til te eller til og med kastet i salater for å roe ned og slappe av.

Anbefalt: