When To Move A Camellia Bush - A Guide To Transplanting Camellias

Innholdsfortegnelse:

When To Move A Camellia Bush - A Guide To Transplanting Camellias
When To Move A Camellia Bush - A Guide To Transplanting Camellias

Video: When To Move A Camellia Bush - A Guide To Transplanting Camellias

Video: When To Move A Camellia Bush - A Guide To Transplanting Camellias
Video: Avoid these 5 Mistakes When Growing and Planting Camellias 2024, Kan
Anonim

De vakre blomstringene og det mørkegrønne eviggrønne løvet til kameliaplanter vinner en gartnerhjerte. De legger farge og tekstur til hagen din hele året. Hvis kameliaene dine vokser ut av planteplassene deres, bør du begynne å tenke på å transplantere kameliaer. Les videre for informasjon om kameliatransplantasjon, inkludert tips om hvordan du transplanterer en kamelia og når du skal flytte en kameliabusk.

When to Move a Camellia Bush

Camellia (Camellia spp.) er treaktige busker som vokser best i varmere strøk. De trives i USDA-plantehardhetssonene 7 til 10. Du kan kjøpe kameliaer fra hagebutikken din om vinteren. Hvis du lurer på når du skal transplantere eller når du skal flytte en kameliabusk, er vinteren den perfekte tiden. Planten ser kanskje ikke sovende ut, men den er det.

Hvordan transplantere en kamelia

Camelliatransplantasjon kan være enkelt eller det kan være vanskeligere avhengig av plantens alder og størrelse. Imidlertid har kameliaer vanligvis ikke veldig dype røtter, noe som gjør jobben enklere.

Hvordan transplantere en kamelia? Det første trinnet, hvis planten er stor, er å gjøre rotbeskjæring minst tre måneder før flyttingen. For å begynne å transplantere kameliaer, tegn ensirkel i jorda rundt hver kameliabusk som er litt større enn rotklumpen. Trykk en skarp spade ned i jorden rundt sirkelen, skjær gjennom røttene.

Alternativt kan du grave en grøft i jorden rundt planten. Når du er ferdig, fyll området med jord til du er klar til å transplantere.

Neste trinn i kameliatransplantasjon er å forberede et nytt sted for hver plante. Kameliaer vokser best på et sted med delvis skygge. De trenger godt drenerende, rik jord. Når du skal transplantere kameliaer, husk at buskene også foretrekker sur jord.

Når du er klar til å begynne, åpne skivene du laget rundt kameliaen da du rotbeskjærte igjen og grav dem enda lenger ned. Når du kan stikke en spade under rotklumpen, gjør det. Deretter vil du fjerne rotklumpen, legge den på en presenning og forsiktig flytte den til den nye siden.

Hvis planten var for liten og ung til å kreve rotbeskjæring før kameliatransplantasjon, er det bare å grave rundt den med en spade. Fjern rotklumpen og bær den til det nye stedet. Grav et hull på det nye stedet dobbelt så stort som plantens rotklump. Senk rotklumpen til planten forsiktig ned i hullet, og hold jordnivået på samme nivå som i den opprinnelige plantingen.

Anbefalt: