Hva er larvicide – hvordan fungerer larvicemidler for skadedyrkontroll

Innholdsfortegnelse:

Hva er larvicide – hvordan fungerer larvicemidler for skadedyrkontroll
Hva er larvicide – hvordan fungerer larvicemidler for skadedyrkontroll

Video: Hva er larvicide – hvordan fungerer larvicemidler for skadedyrkontroll

Video: Hva er larvicide – hvordan fungerer larvicemidler for skadedyrkontroll
Video: Ультрамощный раствор для борьбы с трипсами. Самое неконтролируемое решение для борьбы с трипсами в мире. ДЖАДАМ. 2024, Kan
Anonim

Det er mange måter å håndtere skadedyr på i hagen eller hagen. Mygg, spesielt, kan håndteres gjennom en rekke strategier. Hvis du har stående vann, kan larvicider være et godt alternativ i tillegg til forebyggende praksis. Kjenn fordelene og ulempene før du bruker larvemidler i hagen din.

Hva er larvicid?

Et larvicemiddel er et produkt som dreper insekter på larvestadiet, når de er aktive, men fortsatt umodne. Du finner disse produktene i flere former i hagebutikker og barnehager: briketter, tabletter, granulat, pellets og væsker.

Du kan bruke larvicemiddel for å behandle mygg som legger egg i stående vann. Larvicidet går direkte i vann. Myggegg finnes vanligvis i bøtter med vann, takrenner, fontener, dammer, sølepytter som ikke renner raskt, septiktanker og til og med på toppen av bassengdekselet som samler vann. Du trenger ikke bekymre deg for myggegg i klorvann.

Hvordan virker larvemidler?

Ulike larvicemiddelbehandlinger fungerer på forskjellige måter. De som inneholder sporene til bakterien k alt Bacillus thuringiensis israelensis, eller Bti, dreper bare larvene til fluer og mygg. Degjør det ved å virke som en gift i larvene ved inntak. Fordelen med Bti-larvicider er at de ikke dreper rovdyr, nytteinsekter.

En annen type larvicemiddel inneholder metopren, som er en insektvekstregulator. Den har et bredere spekter og kan drepe larver av alle slags vannlevende insekter. Det virker ved å forstyrre smeltetrinnet. Bortsett fra å være skadelig for akvatiske insekter, er ingen larvicide giftig for andre dyr, kjæledyr eller mennesker. De vil heller ikke skade planter.

Det er best å prøve å forhindre myggdannelse først. Prøv å bruke mer naturlige metoder for å kontrollere mygg, for eksempel ved å tømme stående vann når det er mulig, rengjøre dammer, fontener og fuglebad regelmessig og oppmuntre rovdyr. Når disse mislykkes eller er utilstrekkelige, prøv et passende larvicemiddel. Følg alltid instruksjonene på produktet, og det skal ikke forårsake skade på planter eller annet dyreliv.

Anbefalt: