Hydrangea Hedge Row Spacing: How To Grow A Hydrangea Hedge

Innholdsfortegnelse:

Hydrangea Hedge Row Spacing: How To Grow A Hydrangea Hedge
Hydrangea Hedge Row Spacing: How To Grow A Hydrangea Hedge

Video: Hydrangea Hedge Row Spacing: How To Grow A Hydrangea Hedge

Video: Hydrangea Hedge Row Spacing: How To Grow A Hydrangea Hedge
Video: Planting an Incrediball Hydrangea Hedge (Take 2) | Gardening with Creekside 2024, Mars
Anonim

Hortensiabusker har lenge vært en hagefavoritt. Med sine enorme blomsterhoder og lyse farge er det svært få prydbusker som gir det samme visuelle uttrykket som disse plantene. Mange typer hortensia kan også tilpasses varierende mengder lys, noe som gjør dem ideelle for vekst under en lang rekke forhold.

Selv om hortensiabusker i blomsterbed er mest vanlig, har mange blomsterelskere valgt å utforske ideen om å lage en hortensiahekk. Å lære mer om denne prosessen kan hjelpe dyrkere med å avgjøre om det er riktig for hagen deres å lage en hortensiahekk.

Hydrangea Hedge Ideas

Hydrangea-hekker er populære blant huseiere som ønsker å bygge privatliv mellom naboer samtidig som de har en imponerende visuell effekt. I full blomst er store hortensiahekker nok til å få de fleste forbipasserende til å stoppe opp og se to ganger. Selv om mange varianter ikke vokser til å bli eksepsjonelt høye, er de i stand til å etablere seg enkelt og raskt som en hekk. Planter kan også variere mye i farge og blomsterform.

Før du planter hortensia som hekk, vurder dine behov og plantenes behov. Siden storskala planting kan være en investering både i form av tid og penger, vil det å ta hensyn til forhold som lys, fuktighetsnivå og omsorg være avgjørende for helsen ogsuksess med planting av hortensiahekkrekke. Tilstrekkelig forskning i planleggingsfasen vil være av stor betydning for dette prosjektet.

Hvordan dyrke en hortensiahekk

Etter at du har valgt hortensiaene dine, er resten relativt enkelt. Avstand vil være i hovedfokus når du lager en hortensiahekk. Planteavstanden mellom hver plante vil variere avhengig av størrelsen på hver hortensia ved modning.

Ideelt sett bør dyrkere plassere plantene slik at de etablerte plantene er i stand til å flette seg sammen og danne én stor rad uten hull. For mye avstand mellom hver hortensiabusk kan føre til at hekken ser sparsom ut, tom eller til og med naken i flekker.

Hortensiabusker som dyrkes som en hekk vil fortsatt kreve hyppig vedlikehold, akkurat som de i mindre plantinger. Dette vil inkludere konsekvent vanning gjennom de varmeste delene av dagen for å forhindre visning, befruktning og regelmessig sesongmessig beskjæring.

Ved å følge noen retningslinjer for rutinemessig vedlikehold, vil de som bruker hortensia som hekk garantert nyte en overflod av blomster gjennom hele vekstsesongen.

Anbefalt: